Liberalizarea serviciilor in UE a intrat saptamana aceasta pe ultima suta de metri. Hulita de unii europeni, sustinuta de altii, directiva pentru liberalizarea serviciilor va ajunge la capat de drum saptamana aceasta, avand in vedere ca princi

Liberalizarea serviciilor in UE a intrat saptamana aceasta pe ultima suta de metri.

Hulita de unii europeni, sustinuta de altii, directiva pentru liberalizarea serviciilor va ajunge la capat de drum saptamana aceasta, avand in vedere ca principalele grupuri parlamentare din Legislativul european, Partidul Socialist European si Partidul Popular European, au ajuns la o solutie de compromis. Chiar si prin acest echilibru pe care europenii
l-au gasit prin eliminarea principiului ""tarii de origine"", a ajunge la o unanimitate joi este un lucru greu de realizat.
ISTORIC. Chiar daca la inceputurile sale directiva Bolkestein a trecut neobservata, ea a ajuns in centrul atentiei o data cu referendumurile pentru Constitutia Europeana, cand a fost folosita pe post de argument impotriva unei viitoare extinderi a UE. Propusa in 2004 de catre fostul comisar pentru Piata Interna Frits Bolkestein, de la care si-a luat si numele, directiva pentru liberalizarea serviciilor nu a fost agreata de parlamentarii de la Strasbourg. Cativa dintre deputati au propus totusi cateva modificari ale proiectului. Aria de implementare a normei a fost primul punct care a incins spiritele: o data intre oficialii europeni si a doua intre institutiile europene si organizatiile sindicale. Eurodeputatii se vor autosesiza in ceea ce priveste principiul ""tarii de origine"", prin intermediul caruia oricare cetatean european poate munci intr-un stat din Uniune, dar respecta normele statului de origine.

SANATATE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.