Chinezii au intrat in Anul Cainelui si au sarbatorit evenimentul cu mare fast joi, la World Trade Plaza. Festivalul Primaverii - Anul Nou Chinezesc se sarbatoreste in fiecare an la date diferite, in functie de pozitia Lunii fata de Soare si se celebreaza concomitent in mai multe metropole ale lumii.

SIMBOLISTICA. Pe langa muzica si dansuri, organizatorii de la ""Centrul Cultural Romania - China"" au delectat publicul cu bucate chinezesti specifice acestui eveniment. Masa de Anul Nou este foarte bogata in ceea ce priveste varietatea, dar si ca simbolistica. Lily, una dintre reprezentantele comunitatii chinezesti din Bucuresti, spune ca ""o masa bogata, cu cat mai multe preparate, arata ca anul care va urma va fi si el plin de realizari si de lucruri deosebite"". De aceea, de obicei, se servesc 12 feluri de mancare. Cel mai important este pestele, care simbolizeaza prisosinta.
De asemenea, de pe masa nu lipsesc nici frunzele de mustar - simbol al longevitatii, si nici guliile, despre care se pare ca sunt purtatoare de noroc. Cei prezenti la festival au putut privi cum se desfasoara ritualul ceaiului la chinezi. Fiecare etapa are insemnatatea ei, dar cea mai importanta este aceea in care degustatorului i se ofera capacelul cestii pentru a mirosi aroma ceaiului.