Sfarsitul lui 2005 si inceputul lui 2006 au fost marcate de sute de accidente provocate de exploziile petardelor. TRAGEDII. Din pacate, bucuria trecerii in noul an s-a transformat pentru numeroase familii in adevarate tragedii, fiind consemnate si

Sfarsitul lui 2005 si inceputul lui 2006 au fost marcate de sute de accidente provocate de exploziile petardelor.
TRAGEDII. Din pacate, bucuria trecerii in noul an s-a transformat pentru numeroase familii in adevarate tragedii, fiind consemnate si cateva decese. Astfel, chiar cu cateva ore inainte de trecerea in 2006, fiul bulibasei din satul ilfovean Sintesti a fost ucis de explozia unui dispozitiv pirotehnic artizanal in timp ce isi serba ziua de nastere, iar in orasul Ocna Mures o femeie si-a pierdut viata din cauza focului de artificii aprins de Revelion, in fata hotelului unde sarbatorea trecerea dintre ani.
Victima accidentului, Adriana Maria C., de 54 de ani, care a suferit o fractura deschisa de maxilar superior si hemoragie puternica, a fost transportata la spitalul orasenesc, apoi la Clinica de chirurgie Maxilofaciala Cluj-Napoca, unde a decedat.
Potrivit comisarului Constantin Grumezescu, seful Serviciului Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul Politiei Capitalei, vanzarea obiectelor artizanale si de distractie, pe baza de amestecuri pirotehnice, a fost permisa doar in perioada 27-31 decembrie, iar folosirea acestora, doar in zilele de
31 decembrie si 1 ianuarie. Grumezescu a mai adaugat ca la finele anului trecut au fost ranite in Capitala, din cauza acestor obiecte pirotehnice, 166 de persoane, dintre care 18 au ajuns la spital.
""RACHETA 2005"". Conducerea Politiei Romane deruleaza in perioada 21 decembrie 2005-15 ianuarie 2006 Planul National de Actiune ""Racheta 2005"". La inceputul acestui an, politistii sustin ca le-a fost imposibil sa opreasca folosirea excesiva a petardelor si artificiilor, in conditiile in care oferta si cererea au fost foarte mari, in 2005 fiind introduse in Romania 2.910,3 tone de astfel de obiecte, de trei ori mai multe decat in anul precedent. (Mediafax)

SALVAREA, SUPRASOLICITATA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.