Dezvaluirile si zvonurile despre ciudata si zbuciumata viata a starului muzicii pop scot in evidenta excesele Americii secolului XXI, unde un om de televiziune de calibrul lui Larry King a dezvoltat o adevarata obsesie pe acesta tema, scrie The Telegraph.
Povestea lui Michel Jackson continua sa retina atentia presei, dar si a publicului american, fie ca este vorba de zvonurile legate de investigatiile politiei, care ar trata moartea megastarului drept asasinat, pe care le imprastie TMZ, fie de imaginile nedifuzate pana acum de la filmarea din 1984 a reclamei pentru Pepsi, cand parul megastarului a luat foc. [VIDEO: Cum a luat Michael Jackson foc in 1984]

Atentia publicului se muta de la compasiunea pentru regele muzicii pop, plans induiosator de fiica sa la cermonia funerara, la doctorii care i-ar fi prescris calmante foarte puternice si somnifere de care a devenit dependent...si invers.

La aproape o luna de la moartea lui Michel Jackson, veteranul Americii in materie de talk-show-uri, Larry King, ramane obsedat de acest subiect, ajungand sa faca emisiuni in care el si invitatii sai discuta pe tema "A incercat familia sa il ajute?", relateaza NewsIn citand The Telegraph.

"Face asta de mai bine de trei saptamani si devine din ce in ce mai absurd"
, spun voci din presa despre show-ul lui King. Povestea ajunge sa fie una de moralitate pentru America moderna, cea a unui artist foarte talentat, dar in aceeasi masura trist si zbuciumat, care se inconjurase de paraziti si isi facea singur rau.

Familia lui Michel este si ea in prim-plan. Tatal lui Michael, Joe Jackson, pe care starul il acuzase ca l-a abuzat in copilarie, s-a folosit de ceremonia omagiala a megastarului, pentru a-si promova noua casa de discuri.

Despre Debbie Rowe, mama primilor doi copii ai lui Jackson, in media se discuta in termeni pecuniari, pornind de la o presupusa afacere prin care Rowe ar fi putut primi 4 milioane de dolari pentru a renunta la custodia copiilor.

Discutiile pe tema dependentei de medicamente continua si ele, mai ales ca inclinatia americanilor spre astfel de practici nu este una noua. "Cultura americana ii face pe oameni sa creada ca au dreptul sa se simta bine instantaneu, iar pastilele sunt o modalitate de a ajunge la acest bine", spune dr. David McDowell, unul dintre cei mai buni cercetatori in psihiatria dependentei din New York.

McDowell spune ca partea buna cu aceste medicamente este ca nu sunt accesibile pentru marea majoritate a oamenilor, dar cei mai bogati, cum a fost Michael Jackson, le pot accesa usor, cu ajutorul numerosilor medici de care se inconjoara. "Avea simptomele clasice de dependenta. Cand se purta nebuneste sau eratic, oamenii spuneau ca e geniul de vina, dar de fapt erau semnele dependentei. Ajunsese in asemenea stadiu ca lua cantitati enorme de medicamente numai ca sa poata dormi", adauga McDowell. [Dezvaluire: Michael Jackson lua peste zece pastile de Xanax pe noapte]

Inca din anii 1980, Jackson lua atat de multe pastile, incat isi lua retetele pe alte nume, astfel ca a ajuns sa ia un anestezic ca Propofol, care nu ar trebui sa iasa in afara salii de operatie.

Cu toate ca povestea lui Michel a fost acoperita extraordinar de bine in media, putine figuri publice s-au aventurat in discutiile despre presupusa pedofilie a cantaretului. O exceptie notabila a fost congresmanul republican Pete King care l-a numit pe Michel pervers si a deplans societatea care glorifica o persoana slaba si de morala indoielnica. Cogresmenul a fost insa rapid atacat de public. [Adevarul a iesit la iveala: Michael Jackson nu a fost pedofil!]

Cat despre alegerea cantaretului de a-si schimba culoarea pielii, si aici s-a discutat indelung. Daca activisti precum Al Sharpton si Jesse Jackson au transformat moartea lui Michael intr-o noua pledoarie antirasista, analistul Fox News, Bill O'Reilly considera comportamentul starului ca fiind de neacceptat. "Si-a albit pielea si a ales barbati albi pentru a da viata copiilor sai in vitro. Activism rasial? Mai scutiti-ma!", declara indignat O'Reilly.

Sunt insa si voci care incearca sa redimensioneze evenimentul. "Michel Jackson ne invata despre esecul succesului. Dar excesul merita rareori atentia care i se acorda", concluzioneaza poetul american Gershon Hepner. [Viata lui Michael Jackson, de la copil minune la rege al muzicii pop]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.