Pentru a face rost de medicament, acesta le cerea angajatilor sa ia retete pe numele lor sau se ducea personal la doctori din alte state, potrivit unui document confidential datand din 2004, obtinut de CNN.
Cantitatea de Xanax pe care ar fi luat-o Jackson l-a uimit pe corespondentul medical al CNN, dr. Sanjay Gupta. El a explicat ca in cazurile de dependenta, oamenii dezvolta o toleranta la medicamente si trebuie sa ia o cantitate din ce in ce mai mare: "Este totusi o doza extrem de mare de Xanax. E un stegulet rosu, chiar si in conditiile tolerantei despre care vorbeam. Acest dozaj este exagerat de mare pentru orice fiinta umana", citeaza NewsIn.

Documentul care provine de la Biroul serifului din comitatul Santa Barbara contine interviuri confidentiale cu doi dintre fostii bodyguarzi ai lui Michael Jackson, luate in perioada in care oamenii legii se pregateau pentru procesul din 2005, intentat megastarului pentru molestare de minori. Solistul a fost achitat dupa un proces care a durat 14 saptamani, dar informatiile despre pastile si distantele pe care Jackson le parcurgea ca sa le obtina se adauga sirului de relatari din ultimele zile cu privire la dependenta de medicamente a cantaretului, care suferea, printre altele, de insomnie.

Xanax se prescrie in tratamentul tulburarilor in care apare panica.

Seful politiei din Los Angeles, William Bratton, a declarat ca detectivii au vorbit cu mai multi doctori care l-au tratat pe Michael Jackson de-a lungul anilor, iar in prezent cerceteaza intreg istoricul medicamentelor prescrise megastarului. Doctorii care nu coopereaza cu anchetatorii vor primi citatii.

Michael Jackson a murit la 25 iunie, la domiciliul sau din Los Angeles, in urma unui stop cardiac. Autoritatile asteapta rezultatele analizelor toxicologice pentru a determina cauza exacta a mortii. "Pe baza acestora, ne vom face o idee ca sa stim cu ce avem de-a face: avem de-a face cu o omucidere sau cu o supradoza accidentala?", a spus Bratton. Intre timp, familia Jackson stie ca ancheta deschisa in privinta mortii starului se poate transforma intr-un caz penal, a declarat o sursa apropiata familiei, citata de CNN.

Documentul din 2004 schiteaza un tablou intunecat al incercarilor lui Michael Jackson de a se lupta cu insomnia. Un bodyguard a declarat ca i-a impartasit unui alt angajat ingrijorarea in privinta faptului ca Jackson folosea mai mult de zece pastile de Xanax pe noapte. Acest al doilea angajat a replicat: "Jackson este bine, pentru ca a ajuns la aceasta doza de la 30-40 de pastile de Xanax pe noapte", consemneaza documentul.

Un alt bodyguard a declarat la randul sau ca, atat el, cat si alti trei angajati, obtineau pe numele lor prescrierea medicamentului pentru megastar. Documentul contine si numele a cinci doctori, din California, New York si Florida. Dupa vizitele la doctori, Jackson era "sedat".

Alte surse din apropierea artistului declara ca in ultima vreme solistul parea "drogat" si "incoerent", iar uneori era atat de lipsit de putere si de slab, incat trebuia sa foloseasca un scaun cu rotile pentru a se deplasa. In cele din urma, spectacolele de revenire de la Las Vegas au fost anulate din cauza conditiei lui Jackson.

Cu timpul, si sora cantaretului, Janet Jackson, la fel de ingrijorata, a incercat sa intervina, cu ajutorul celorlalti frati, dar Jackson le-ar fi ordonat bodyguarzilor sa nu-i lase pe membrii familiei sa intre in casa. A refuzat sa vorbeasca la telefon si cu mama sa, Katherine, potrivit CNN.

In schimb, Arnold Klein, dermatologul lui Michael Jackson, a declarat pentru CNN ca Jackson a fost dependent de medicamente la un moment dat, dar reusise sa renunte.

Printre cei care au spus ca Jackson s-ar putea sa fi folosit medicatie periculoasa se numara si o nutritionista, Cherilyn Lee, care sustine ca Jackson i-a cerut Diprivan, in pofida faptului ca fusese avertizat despre efectele sale nocive. Potrivit unor surse citate de CNN, Michael Jackson era insotit in turneele sale de la mijlocul anilor '90 de un anestezist, care avea sarcina sa-l adoarma noaptea, urmand sa-l si trezeasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.