New York Police Department a inceput o investigatie in cazul lui Harvey Weinstein, au confirmat reprezentanti ai institutiei pentru Variety.

Desi nu a fost depusa nicio plangere scrisa in cazul lui Weinstein, NYPD s-a autosesizat.

„Bazat pe informatiile aparute in presa, NYPD face o evaluare pentru a determina daca exista plangeri aditionale in legatura cu cazul Weinstein. Nu au fost identificate plangeri scrise pana acum, iar NYPD incurajeaza pe oricine are informatii privind aceasta problema sa sune la CrimeStoppers Hotline”, a transmis politia.

Procuratura din Manhattan l-a cercetat pe Weinstein in 2015, dupa ce Ambra Battilana Gutierrez a declarat public ca producatorul a atins-o fara a avea consimtamantul ei. Procurorul Cyrus Vance Jr. a decis, in final, sa nu il acuze pe Harvey Weinstein, pe motiv ca probele nu au fost suficiente, scrie News.ro.

Merita sa fie condamnat fara echivoc

Pierre Lescure, presedintele festivalului, si Thierry Frémaux, directorul, au transmis: „Am fost consternati sa aflam acuzatiile de hartuire si agresiune sexuala aduse lui Harvey Weinstein. Acestea arata un model de comportament care merita doar cea mai clara si fara echivoc condamnare”.

In comunicatul publicat pe site-ul festivalului, ei mai spun ca spera ca acest caz sa ajute, pe viitor, la denuntarea tuturor actiunilor de acest gen.

Trei femei l-au acuzat ca le-a violat

Numeroase actrite, intre care Ashley Judd, Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele si angajate ale lui Harvey Weinstein au declarat, in ultima saptamana ca au fost hartuite sexual de producator. Dezvaluirile au fost publicate de The New York Times si The New Yorker.

Harvey Weinstein a negat toate acuzatiile, printr-un comunicat transmis de purtatoarea lui de cuvant, Sallie Hofmeister.

Citeste si: Harvey Weinstein, "devastat" de scandal ar fi vrut sa se sinucida. Academia de film americana va discuta cazul

Producatorul a fost concediat din The Weinstein Co., dupa ce anuntase ca se retrage pentru o perioada nedeterminata de la carma firmei pe care a infiintat-o impreuna cu fratele lui, Ben.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette si Mark Ruffalo, intre altii, au condamnat comportamentul lui Weinstein fata de femei.

El este inca membru al Academiei de Film Americane, consiliul acesteia urmand sa se intalneasca sambata pentru a discuta cazul. National Organization for Women (NOW) a cerut Academiei sa ii retraga cu Weinstein titlul de membru.

Citeste si:
Dezvăluiri despre Uber: violență și presiuni politice. Ce referiri...
Dezvăluiri despre Uber:...

Mai multi laburisti, membri ai Parlamentului, ii cer prim-ministrului Theresa May sa retraga titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producatorul Harvey Weinstein l-a primit in 2004.

Citeste si: [Video] Hillary Clinton, despre scandalul sexual in care este implicat Weinstein: Este ceva intolerabil

Scrisoarea a fost transmisa in aceeasi zi in care BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producatorului statutul de membru.

Citeste si: Harvey Weinstein, parasit de sotie, in urma acuzatiilor de hartuire sexuala si viol. DiCaprio si Affleck condamna comportamentul producatorului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.