Actrita Medeea Marinescu a fost numita ambasadoarea Paris Climat 2015 pentru Romania, in aceasta calitate urmand sa participe la evenimentele organizate sub egida "Paris Climat 2015" si sa contribuie la promovarea mesajelor de protejare a mediului si a solutiilor impotriva incalzirii globale.

In acest sens, Medeea Marinescu va deschide conferinta Paris Climat 2015: Implicarea Frantei si a Romaniei in fata provocarilor COP21, organizata de Ambasada Frantei in Romania si de Centrul Regional Francofon de Studii Avansate in Stiinte Sociale (CEREFREA Villa Noël), care va avea loc pe 3 aprilie, de la ora 10.00, in Bucuresti, la sediul CEREFREA.

La eveniment vor participa experti romani si francezi in domeniu, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Evenimentul, dedicat mizelor Conferintei internationale despre schimbarile climatice (COP 21) - care va avea loc la Paris intre 30 noiembrie si 11 decembrie -, va fi ocazia de a face cunoscute atat programul de lucru al presedintiei franceze prezentat de Odette Tomescu-Hatto, responsabila de coordonarea interministeriala, venita special de la Paris pentru acest eveniment, cat si munca negociatorilor romani, prezentata de Alina Boldea si Narcis Jeler. Cele 196 de tari participante trebuie sa ajunga la un acord care sa confirme angajamentele luate de acestea in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon si luptei impotriva incalzirii globale.

"Presedintele Republicii, domnul François Hollande, a colaborat cu doua artiste de prestigiu, doamnele Marion Cotillard si Melanie Laurent, care au fost prezente cu ocazia Apelului de la Manila si care vor duce mai departe mesajul schimbarilor propuse de Conferinta Paris Climat 2015. Ambasada Frantei in Romania va colabora cu doamna Medeea Marinescu, care este o artista cunoscuta in Romania, dar si in Franta, unde a lucrat cu mari nume ale cinematografiei franceze. Este o mare placere sa lucram cu dumneaei pentru acest proiect, deoarece cunoastem angajamentul sau pentru chestiunile care vizeaza in mod direct viitorul copiilor nostri si al generatiilor urmatoare. Inainte de conferinta cruciala de la finalul anului, este nevoie ca statele sa incurajeze dezbaterile locale si ne dorim ca doamna Marinescu sa consolideze mesajul nostru si sa stimuleze schimbul de idei pe temele legate de mediu"
, a declarat François Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Invitatia pe care Ambasada Frantei mi-o face prin excelenta sa, domnul ambasador François Saint-Paul, de a deveni ambasadoare a Paris Climat 2015 pentru Romania ma onoreaza in mod deosebit, cu atat mai mult cu cat legatura mea cu aceasta tara, in ultimii ani, prin prisma profesiei mele, este profunda, statornica si plina de respect. In acelasi timp, aceasta noua calitate ma responsabilizeaza, dandu-mi sansa de a deveni, dintr-un simplu spectator alarmat de schimbarile rapide si agresive ale mediului inconjurator, un «actor» implicat direct si activ, a carui misiune va fi aceea de a-si transforma spectatorii in parteneri la fel de activi. Cred ca fiecare gest al nostru, constient si asumat, de a proteja mediul inconjurator, poate deveni in timp, prin statornicia demersurilor noastre, cea mai de pret mostenire pe care o lasam copiilor nostri", a declarat Medeea Marinescu.

Citeste si:
Ambasadorul Germaniei, declarații la 30 de ani de la semnarea...
Ambasadorul Germaniei,...

In deschiderea conferintei vor lua cuvantul François Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania, si Ioan Panzaru, Director CEREFREA - Villa Noël, moderatorul evenimentului.

Rolul conferintei Paris Climat 2015: Implicarea Frantei si a Romaniei in fata provocarilor COP21 este de a pune in evidenta faptul ca, in fata schimbarilor climatice care au efecte la nivel global, solutiile trebuie sa fie, inainte de toate, locale. In acest sens, Franta doreste o colaborare stransa cu Romania pentru gasirea unor solutii comune si consolidarea modalitatilor de tranzitie energetica si ecologica. Ambitia este de a identifica si de a lupta impotriva principalelor cauze ale emisiilor de gaze cu efect de sera, reprezentate de transportul poluant, cladirile vechi si izolate precar si aprovizionarea cu energie.

Partea franceza va fi reprezentata la conferinta de Odette Tomescu-Hatto, sef al polului "Schimbari climatice" in cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe si Dezvoltarii internationale, responsabila de coordonarea interministeriala a Task Force COP 21, care va sustine o prezentare numita "Programul de lucru al Presedintiei franceze".

Citeste si:
Campionii mediului își mai pot înscrie proiectele la Gala Green...
Campionii mediului își mai...

Partea romana va fi reprezentata la conferinta de Alina Boldea, sef negociator roman si persoana de contact la nivel national pentru conventia-cadru a Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, in cadrul Ministerului roman al Mediului, Apelor si Padurilor, de Narcis Jeler, membru al echipei de negociatori, expert in domeniul "schimbari climatice" si consilier pentru afaceri europene in cadrul Ministerului roman al Mediului, Apelor si Padurilor, care vor prezenta "Actiunea asupra climatului la rascruce. Romania si provocarile viitorului acord climatic global".

Mai multe informatii despre COP 21 pot fi gasite accesand urmatoarele link-uri: www.cop21.gouv.fr/fr, www.facebook.com/COP21fr si www.diplomatie.gouv.fr/fr/politique-etrangere-de-la-france/climat/conference-paris-climat-2015-cop21/.

Citeste si:
Medeea Marinescu, mesaj din Piata Victoriei: Se poate si mai rau. A...
Medeea Marinescu, mesaj din...

Actrita Medeea Marinescu este cunoscuta pentru roluri din filme precum "Saltimbancii" (1981) si "Maria Mirabela" (1981), "Promisiuni" (1985), "Zambet de soare" (1988), "Domnisoara Christina" (1992), "Patul lui Procust" (2001), serialul TV "Doctori de mame" (2008), lungmetrajele "Weekend cu mama" (2009), dar si "Donnant, donnant", de Isabelle Mergault, unde a jucat alaturi de Daniel Auteuil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.