Actorul mexican Roberto Cavazos si regizorul american Tony Montana il acuza pe Kevin Spacey de hartuire sexuala. La fel si alti doi barbati. Ei sustin ca actorul i-a atins fara consimtirea lor si ca a avut un comportament nepotrivit.

Actorul mexican Roberto Cavazos, care a jucat in cateva spectacole de teatru la Old Vic din Londra cand Spacey era director artistic al institutiei, a spus ca era o rutina pentru american sa vaneze tineri actori barbati, scrie AFP.

„Se pare ca singura cerinta era sa fii un barbat de pana in 30 de ani ca domnul Spacey sa se simta liber sa ne atinga”, a scris el pe Facebook.

In varsta de 35 de ani, Cavazos este actor de teatru si film, intre productiile in care a jucat se numara „Rush” si „El Beso”, dar si serialul britanic „Doctor Who”.

In perioada in care Spacey se afla in conducerea Old Vic, intre 2004 si 2015, el a jucat in trei spectacole. Primul, in 2008, cand avea varsta de 26 de ani, iar Spacey, 49.

El sustine ca a respins de doua ori avansurile „neplacute” ale lui Spacey, care „se aflau la limita hartuirii”, dar ca altora le-a fost frica sa faca asta. „Nu pot sa imi amintesc cati oameni mi-au spus aceeasi poveste. Spacey ii invita sa se intalneasca pentru «a vorbi despre carierele lor». Cand ajungeau la teatru, el pregatea un fel de picnic pe scena, cu sampanie. Fiecare poveste difera in functie de cat de departe a mers picnicul, dar tehnica era aceeasi. Mai des, putea fi vazut in barul teatrului, lipindu-se de oricine in atragea atentia. Asa s-a intamplat cu mine a doua oara. Nu am cedat niciodata, dar stiu niste oameni care erau prea speriati sa il opreasca”.

Cavazos nu a spus unde au avut loc intalnirile cu Spacey si a afirmat ca hartuirea este peste tot in lumea teatrului.

Regizorul american Tony Montana sustine ca a fost pipait de actor

Incidentul ar fi avut loc pe cand se aflau intr-un bar din Los Angeles, in 2003. Cineastul spune ca a suferit timp de sase luni de stres post-traumatic dupa ce Spacey l-ar fi apucat cu forta de organul genital.

El a declarat pentru Radar Online ca avea in jur de 30 de ani cand s-a petrecut incidentul in barul Coronet din Los Angeles. Montana a inlaturat mana lui Spacey si a plecat. El sustine ca actorul l-a urmat la toaleta, scrie News.ro.

Pe de alta parte, un britanic sustine ca Kevin Spacey i-a aratat organul genital, in 2010, pe cand lucra la un hotel din West Sussex. El a declarat pentru The Sun ca actorul l-a intrebat: „E mare, nu?” Si a incercat sa il faca pe tanarul atunci in varsta de 19 ani sa il atinga.

Fostul barman a mai spus ca Spacey l-a invitat in camera sa de hotel, iar el a refuzat. Se pare ca actorul i-a oferit mai tarziu un ceas in valoare de 5.000 de lire sterline si l-a sunat cateva saptamani mai tarziu pentru a se intalni.

Un alt barbat a dezvaluit pentru BBC comportamentul nepotrivit al lui Spacey. La mijlocul anilor 1980, la varsta de 17 ani, el l-a intalnit pe Spacey la o scoala de teatru, iar actorul l-a invitat la New York.

Citeste si:
Netflix introduce suprataxe pentru partajarea parolelor din 2023
Netflix introduce suprataxe...

El a spus ca, desi a dormit pe canapeaua lui Spacey imbracat, s-a trezit cu starul american stand langa el si purtand doar lenjeria intima. In cea de-a doua seara, Spacey a incercat din nou sa se apropie de tanar, insa acesta, potrivit declaratiilor, a izbucnit in plans de „frica” si actorul s-a retras.

Actorul Anthony Rapp, cunoscut din serialul „Star Trek: Discovery”, a publicat duminica un mesaj pe retelele de socializare in care dezvaluia ca actorul Kevin Spacey l-a hartuit sexual in urma cu treizeci de ani. In aceeasi zi, Spacey a raspuns cu un mesaj de scuze si a anuntat ca de mai multi ani a ales sa traiasca viata ca un barbat homosexual.

Netflix, „foarte alarmata” in urma acuzatiilor aduse lui Spacey

In ziua urmatoare, compania Netflix (NFLX.O) a transmis ca este „foarte alarmata” in urma acuzatiilor aduse lui Spacey si ca sezonul al saselea al serialului „House of Cards”, in care el joaca rolul principal, va fi si ultimul. Productia celui de-al saselea sezon a fost oprita „pana la noi ordine”.
Citeste si:
Coregraful Horațiu Cherecheș, acuzat de hărțuire sexuală, abuzuri...
Coregraful Horațiu Cherecheș,...

International TV Academy a anuntat apoi ca ii retrage actorului Kevin Spacey premiul onorific International Emmy Founders, pe care el urma sa il primeasca la gala din 22 noiembrie.

Reprezentantii teatrului Old Vic din Londra, unde Kevin Spacey a lucrat timp de 11 ani, au transmis ca au fost „consternati” de acuzatii. Institutia veche de 200 de ani i-a indemnat pe toti cei care au legatura cu Old Vic sa faca dezvaluiri, garantand confidentialitatea.

Kevin Spacey, nascut pe 26 iulie 1959, este un cunoscut actor american de teatru, televiziune si cinema. Considerat unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale, starul hollywoodian castigat doua premii Oscar, pentru rolurile interpretate in filmele ”Suspecti de serviciu/ The Usual Suspects” (1995) si ”American Beauty” (1999). A jucat in filme precum „Se7en”, „LA Confidential”, K-Pax” si „The Men Who Stare at Goats”. Din 2013, joaca rolul principal in serialul „House of Cards”.

Citeste si:
Kevin Spacey a scapat de acuzatii intr-un caz de agresiune, dupa ce...
Kevin Spacey a scapat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.