Un coregraf cunoscut, prim-dansator din Constanța, este acuzat de hărțuire sexuală, abuzuri și violențe de balerinele Teatrului „Oleg Danovski”. Horațiu Cherecheș le-ar fi chemat de multe ori pe artiste la el acasă pentru a întreține relații intime. Scandalul ar fi fost acoperit chiar de soția coregrafului, care este directoarea instituției.

Horațiu Cherecheș este acuzat de balerinele Teatrului Oleg Danovski de hărțuire sexuală, abuzuri și violențe

Membri ai companiei de balet a Teatrului „Oleg Danovski” Constanța acuză umilințe, hărțuiri sexuale și violențe fizice în instituție, într-o scrisoare adresată ministrului Culturii. Cele mai multe acuzații sunt la adresa coregrafului Horațiu Cherecheș. Semnatarii susțin că abuzurile sunt adăpostite bine de conducerea instituției, dat fiind că soția coregrafului este managerul acesteia.

„Imediat ce a fost instalată pe funcția de conducere doamna Cherecheș Monica, soțul dânsei, Cherecheș Horațiu, profitând de funcția soției, a început avansurile sexuale asupra balerinelor și vai de cele ce nu voiau să dea curs avansurilor domnului Horațiu Cherecheș, erau amenințate cu concedierea, persecutate, înghesuite fizic prin vreun colț de culisă, lovite, unele chiar bătute”, se arată în scrisoare.

„Unei balerine de la Teatrul Național de Opera și Balet “Oleg Danovski” Constanța i s-a cerut de către domnul Cherecheș, citez «dacă vrei să-ți dau derogare trebuie să stai goală la mine acasă în poante, vreau să te… și pe tine și pe Monica».

Cum se apără coregraful

„Menționăm că tot aceleasi balerine i s-a «fabricat» o comisie de disciplină, în cele din urmă, tot dumneaei fiind cea care a suportat în repetate rânduri injuriile domnilor Cherecheș Horațiu și Mihaiu Adrian (acolitul acestuia). Alta balerina a fost agresată fizic de către domnul Cherecheș Horațiu, hărțuită sexual și umilită, fiind pusă să danseze în chiloți, filmată și postată pe Facebook, pe motiv că e grasă”, susține sursa citată.

Balerinele cer trimiterea Corpului de control pentru a investiga situația, dar și primirea în audiență de către ministrul Culturii. În apărarea sa, Cherecheș a declarat celor de la G4Media că este vorba despre o campanie de denigrare a sa și a conducerii teatrului.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 August 2021 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.