Filmul biografic despre matematicianul britanic Alan Turing, "The Imitation Game", a castigat, duminica, premiul People's Choice, la Festivalul de la Toronto.

Cea de-a 39-a editie a Festivalului International de Film de la Toronto, Canada, a debutat pe 4 septembrie si s-a incheiat duminica, iar lungmetrajul "The Imitation Game", regizat de norvegianul Morten Tyldum, a castigat marele premiu al evenimentului, People's Choice, distinctie acordata pe baza voturilor publicului.

Regizorul Morten Tyldum a lipsit de la ceremonia de premiere, dar distinctia a fost primita, in numele sau, de producatorul Noah Segal, de la Elevation Pictures, care a spus, simplu, "Apetisant, delicios!", facand referire la replica unui spectator care a spus acelasi lucru despre actorul principal al peliculei, Benedict Cumberbatch, in timpul unei discutii cu publicul dupa proiectia filmului in festival.

Noroc pentru Oscar

Premiul, care este acordat de spectatori si a mai fost castigat in trecut de filme recompensate apoi cu o statueta Oscar, precum "Vagabondul milionar" si "12 ani de sclavie", va creste probabil interesul pentru "The Imitation Game", comenteaza Reuters. Pelicula spune povestea lui Alan Turing, matematicianul genial care reuseste sa sparga codul german Enigma, folosit de nazisti pentru transmiterea de mesaje cifrate. Reusita lui este considerata una dintre realizarile care au ajutat la scurtarea si la castigarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial de catre Aliati. Turing s-a sinucis, la varsta de 41 de ani, dupa ce a fost condamnat de sistemul juridic britanic pentru ca era homosexual.

Benedict Cumberbatch, in varsta de 38 de ani, este, in prezent, unul dintre cei mai cautati actori de film si televiziune din Marea Britanie si, potrivit unui interviu acordat Reuters saptamana trecuta, a spus "Da" imediat ofertei de a juca rolul lui Turing. "Este o povara mare, o responsabilitate imensa", a spus Cumberbatch. "(Turing, n.r.) a fost un om extraordinar si, din nefericire, in mod ciudat, un om ale carui realizari nu sunt foarte cunoscute", a mai spus actorul britanic. In cursa pentru marele premiu al Festivalului de la Toronto s-a clasat pe locul al doilea pelicula "Learning to Drive", despre o scriitoare din Manhattan, jucata de Patricia Clarkson, care isi gaseste linistea luand lectii de sofat de la un instructor auto indian, jucat de Ben Kingsley. Filmul este regizat de Isabel Coixet.

Citeste si:
Cum trebuie să fie câștigătorul Survivor România 2023. Daniel...
Cum trebuie să fie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.