Actorul american George Clooney s-a imbolnavit de malarie in timpul unei calatorii pe care a efectuat-o in Sudan, la inceputul lunii ianuarie

George Clooney, in varsta de 49 de ani, a vizitat de multe ori aceasta tara si s-a implicat in numeroase campanii, care aveau scopul de a atrage atentia comunitatii internationale asupra referendumului istoric organizat recent in Sudan prin care provincia din sudul acestei tari, cu o populatie majoritar crestina, doreste sa devina un stat independent. [Referendum isoric in Sudan]

"George s-a vindecat complet de malarie, pe care a contractat-o in timp ce se afla in Sudan, in prima saptamana din ianuarie", a declarat agentul de presa al actorului american, potrivit MEDIAFAX.

"Aceea a fost cea de-a doua criza a bolii. Vindecarea sa ilustreaza faptul ca, folosind o medicatie potrivita, cea mai letala maladie din Africa poate fi redusa la o perioada de 10 zile mai proaste, in locul unei condamnari la moarte", a adaugat aceeasi sursa.

Vestea despre boala de care sufera George Clooney a aparut, joi, printr-un mesaj postat pe Twitter de Piers Morgan, prezentatorul unei emisiuni pe postul CNN, in care acesta afirma ca starul din "Ocean's Eleven" si "Syriana" se afla "sub medicatie stricta si se simte destul de rau".

Insa agentul de presa al actorului american a precizat, joi, ca interviul acordat de George Clooney lui Piers Morgan, ce va fi difuzat astazi, a fost de fapt inregistrat saptamana trecuta.

In timpul unei calatori pe pe care a efectuat-o in Sudan, in octombrie 2010, actorul a avut parte de o experienta culturala putin mai ciudata.

  • In 2006, George Clooney a primit trei nominalizari la premiile Oscar - pentru cea mai buna regie, cel mai bun scenariu original (impreuna cu Grant Heslov), pentru "Good Night and Good Luck", si pentru cel mai bun rol secundar, in "Syriana", pentru care a si primit un trofeu din partea Academiei de film americane.

Aceasta a fost pentru prima data in istoria Oscarurilor cand cineva a fost nominalizat in acelasi an pentru interpretare si regie, pentru doua filme diferite.
Citeste si:
Război în Sudan. MAE: 9 români au fost evacuați din mijlocul...
Război în Sudan. MAE: 9...

Pentru rolul din "Syriana", George Clooney a castigat si Globul de Aur. De atunci, el a mai fost nominalizat de doua ori la Oscar, la categoria "cel mai bun rol principal", pentru "Michael Clayton" si "Up in the Air", ambele interpretari aducandu-i Globul de Aur, premiile BAFTA, Critics Choice Award si premiul Sindicatului actorilor americani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.