Cantareata Madalina Manole nu suferea de nicio boala cronica, avea greutate normala si a inghitit, in noaptea sinuciderii, 400 de mililitri de pesticid Furadan, potrivit specialistilor Institutului de Medicina Legala, care au efectuat autopsia. Aceasta va fi inmormantata astazi, la Ploiesti, dupa o slujba atipica, in afara bisericii.

  • Slujba diferita: Scurta, cu un singur preot

Madalina Manole va fi inmormantata astazi, la Ploiesti, slujba urmand sa fie oficiata de un singur preot, au declarat pentru NewsIn apropiati ai familiei.

De asemenea, potrivit comunicatului Arhiepiscopiei Bucurestilor, la solicitarea sotului cantaretei, Mircea Petru, institutia a aprobat doar oficierea pe scurt a slujbei de inmormantare, de un singur preot, in afara bisericii parohiei cu hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena din Ploiesti, pentru ca Biserica Ortodoxa considera sinuciderea un pacat.

Sicriul cu trupul neinsufletit al artistei a fost depus in foaierul Salii Radio din Capitala, acolo unde sute admiratori i-au adus un ultim omagiu artistei.

Alaturi de prieteni, colaboratori si colegi de breasla, au venit sa-i spuna adio cantaretei, cu flori in mana, oameni de toate varstele, multi dintre ei cu lacrimi in ochi si inca socati de moartea Madalinei Manole.

Madalina Manole a fost gasita decedata, miercuri dimineata, de sotul sau, in locuinta din Otopeni. Incidentul a fost anuntat de acesta la 112 in jurul orei 6.30, insa medicii sositi de urgenta nu au mai putut-o salva pe cantareata.

Sms-ul de adio trimis de Madalina Manole

  • Cauzele mortii artistei

Potrivit IML, moartea artistei a survenit in cateva minute de la ingerarea substantei, relateaza NewsIn.

Cantareata avea sanse minime sa mai poata fi salvata de medici dupa ce a baut aproape 400 de mililitri de pesticid, potrivit directorului Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu.

"Cantitatea ingerata a fost foarte mare. Chiar daca ar fi inghitit pesticidul in interiorul unui spital, unde timpul de reactie al medicilor este redus la minimum, si tot este greu de crezut ca se mai putea face ceva", a spus Dermengiu.

Citeste si:
Fratele regretatei Mădălina Manole a pus-o la zid pe Maria...
Fratele regretatei Mădălina...

Pesticidul Furadan putea fi folosit, inainte de a fi interzis in 2008, doar de persoanele autorizate, numai un mililitru din substanta provocand moartea, a declarat pentru NewsIn secretarul de stat din MADR, Adrian Radulescu.

"Inainte de 2008 era interzisa folosirea Furadan-ului de catre persoanele fizice neautorizate, iar dupa 2008 a fost interzis total. Chiar si eu am lucrat in trecut cu el. Este o substanta rosie, cu un miros foarte intepator. Eu nu inteleg cum de l-a putut bea (cantareata Madalina Manole-n.r.). O cantitate de numai 1 mililitru poate ucide o persoana. Este cel mai toxic cu putinta, are gradul 1 de toxicitate", a declarat Adrian Radulescu.

Potrivit lui Radulescu, pesticidul Furadan era folosit inainte doar de unitatile specializate si cu acreditare, fiind distribuit in recipiente mari de cate 100 de litri.

Conform specialistilor, Furadan era utilizat, inainte de 2008, ca pesticid pentru combaterea insectelor care ataca anumite culturi, precum cele de cartofi, soia si porumb. Este unul dintre cele mai toxice insecticide, fiind neurotoxic.

Citeste si:
Dezăluiri după autopsia Ivanei Trump, prima soție a fostului...
Dezăluiri după autopsia...

Astfel, aplicarea Furadanului se facea de catre agricultori utilizand tractoare care au cabina inchisa si ventilatie artificiala. Persoanele care intra in contact cu aceasta substanta lacrimeaza excesiv, iar in cazurile in care este inghitita, creeaza spasme musculare duce la moarte.

La autopsia efectuata, medicii INML au prelevat din corpul Madalinei Manole si probe de fluide biologice, pentru a se constata, in perioada urmatoare, daca artista consumase si alte substante, in afara pesticidului ce i-a fost fatal.

Potrivit rezultatelor autopsiei, cantareata nu suferea de nicio boala cronica la vreun organ intern si avea greutate normala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.