Un smartphone, fie că are un sistem de operare Android, fie că este pe iOS, este de nelipsit într-o mașină, iar prin intermediul aplicațiilor inteligente disponibile pentru instalare, îți poate fi de ajutor în orientare, organizare sau relaxare. 

 

Waze

Aplicația de navigație Waze, pentru Android și iPhone, este cu siguranță cea mai populară alegere pentru majoritatea șoferilor. Este apreciată pentru faptul că primești informații în timp real din trafic, precum drumuri cu accidente rutiere sau locuri unde este prezentă poliția.

O alternativă bună la aceasta, însă cu anumite lipsuri și cu o afișare puțin diferită, ar fi Google Maps. În ciuda faptului că este dezvoltată de Google, aplicația este compatibilă și cu telefoanele produse de Apple.

Indiferent ce preferi, o astfel de aplicație pentru smartphone este necesară, mai ales dacă ai un model mai vechi de mașină, fără navigație sau cu una care nu se mai poate actualiza.

Movcar

Este o aplicație mobilă foarte practică, mai ales datorită faptului că stochează datele celor mai importante documente auto și te notifică în diverse situații importante. De exemplu, în momentul în care se apropie data de expirare a poliței rca, îți vor veni notificări periodice pentru reînnoirea ei la timp.

Pe lângă asta, cu Movcar ai un istoric de întreținere a autovehiculului, poate fi de ajutor în pregătirea dosarului de daună sau poți apela la servicii de tractare.

Se poate descărca din Google Play sau App Store.

Fuelio

Se poate dovedi partenerul excelent pentru orice șofer, deoarece calculează consumul de carburant. Mai mult decât atât, Fuelio te ajută să organizezi costurile cu diverse cheltuieli avute cu mașina, în genul unui jurnal simplu și practic, dar îți propune și o listă cu stațiile de unde poți alimenta.

Tot legat de carburant, te mai poți orienta către Peco Online, care oferă prețuri actualizate pentru benzină, motorină și GPL în foarte multe locații din țară, cu indicații de navigare. Posesorii de mașini electrice pot testa și aplicația PlugShare.

Citeste si:
Cum funcţionează aplicaţiile care ne avertizează că urmează un...
Cum funcţionează aplicaţiile...

Aplicația Fuelio este gratuită, atât pentru utilizatorii telefoanelor Android, cât și pentru utilizatorii iPhone.

AmParcat

O altă aplicație simplă și deșteaptă este AmParcat. Principalul său rol este să te ajute să găsești un loc de parcare cu plată, în care să alegi durata de staționare și, totodată, să plătești simplu și rapid cu cardul. În plus, îți propune și alte servicii utile în zonă, cum ar fi stații ITP, stații de încărcare mașini electrice, vulcanizări sau spălătorii auto.

Până în acest moment, aplicația poate fi folosită în orașe precum București, Ploiești, Oradea, Focșani și Câmpulung Muscel, însă cu siguranță lista se va mări curând. Se poate descărca gratuit, fie din Google Play, fie din App Store.

Citeste si:
Imagini cu autocarul strivit în Pasajul Unirii, înainte de...
Imagini cu autocarul strivit...

Spotify

Probabil ai uitat deja de CD player, de modulatorul FM sau chiar de stick-ul USB cu melodii. Spotify este o aplicație intuitivă în care găsești mai toate genurile muzicale, dar poți asculta și diverse podcasturi. Dacă te ajută, achiziționează un adaptor audio bluetooth, care să transmită muzica în boxele mașinii tale.

Varianta gratuită are câteva neplăceri și limitări tehnice, însă dacă ești un meloman convins și te-ai săturat de posturile radio, atunci varianta premium îți va prinde excelent. Aplicația este disponibilă pe Google Play și App Store.

Totodată, mai sunt câteva alternative foarte bune în materie de muzică, precum Youtube Music sau Apple Music, în funcție de preferințe și bugetul disponibil pentru abonament.

Citeste si:
ÎPS Teodosie, spovedanie înainte de Crăciun. De ce șoferul lui a...
ÎPS Teodosie, spovedanie...

Așadar, aceste aplicații mobile îți pot fi de ajutor. Nu ține telefonul în mână sau în alte locuri instabile, ci folosește întotdeauna un suport pentru telefon. În plus, atenția trebuie să fie întotdeauna la drumul pe care îl ai de parcurs.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Mai 2022 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.