În imagini se poate observa autocarul plin cu greci, cu câteva secunde înainte de producerea accidentului terifiant de la Pasajul Unirii, în care o persoană a murit și alte peste 20 au fost rănite, după ce autocarul cu 47 de turiști a fost strivit sub greutatea limitatorului de înălțime. Cu puțin timp înainte de impact, conducătorul auto grec a schimbat banda și a încercat să intre în pasaj, moment în care s-a izbit de limitator.

Imagini surprinse cu autocarul strivit în Pasajul Unirii, cu câteva secunde înainte de accident

Cu doar 1 minut înainte de impact, camera de bord a unui şofer a surprins autocarul care circula pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, ce era încadrat corect. Cu aproximativ 200 de metri înainte de intrarea în pasaj, șoferul a schimbat banda, semn că nu a văzut presemnalizarea care informa că nu au voie camioanele și autobuzele mai înalte de 3 metri și jumătate. Acesta nu a frânat nici când a avut în fața limitatorul de înălțime, drept pentru care l-a izbit în plin.

Înregistrarea video poate fi văzută AICI.

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar 23 au ajuns la spital. Trei, în stare gravă. Treisprezece victime ale accidentului sunt internate, în prezent, în spitalele din Bucureşti, iar patru dintre acestea vor fi externate în cursul zilei de duminică, a informat Ministerul Sănătăţii.

Foto: Observator

Cum s-a produs accidentul din Pasajul Unirii, unde un autocar cu 47 de turiști greci a fost strivit

Un apel la 112, la ora 13:23, a anunțat că un autocar plin cu turiști greci a lovit în plin limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii. Arcada de 3,5 metri care ar fi trebuit să aibă rol de protecție s-a transformat într-o capcană și a strivit autocarul. Cei care au putut, s-au evacuat, iar cei care nu, au fost scoși fie de trecători, fie de primele echipaje de intervenție.

„Am scos un om. Soţia, din păcate, a rămas lângă. Era conştientă, dar era prinsă, blocată. Am vorbit cu cel pe care l-am scos. Întreba obsesiv de soţie. I-am spus că e bine”, a povestit un martor.

A fost deschis dosar penal

Între timp, a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șoferul, cetățean grec, a fost dus la audieri. Nu băuse şi nu consumase substanţe interzise înainte de a se urca la volan.

Citeste si:
Andreea Bălan și Andreea Antonescu, ajutate de un șofer daltonist....
Andreea Bălan și Andreea...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Decembrie 2022 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.