LifeStar 8 Iunie 2018 16:28 de Clara Vacaru
Anthony Bourdain, bucatar si vedeta TV, a fost gasit mort in camera sa de hotel, la Strasbourg

Anthony Bourdain, un renumit maestru bucatar si prezentator TV, gazda emisiunii "Parts Unknown", dedicata calatoriilor si gastronomiei, difuzata de CNN, a murit la varsta de 61 de ani, au anuntat vineri reprezentantii postului de televiziune american, citati de Reuters si AFP.

Potrivit CNN, cauza decesului este sinucidere prin spanzurare. Trupul lui a fost gasit intr-o camera de hotel din Strasbourg, un oras din Franta, unde celebrul chef american se afla pentru a pregati urmatorul episod din emisiunea pe care o prezenta pe CNN, a precizat postul TV.

"Cu o tristete extraordinara, suntem in masura sa confirmam moartea prietenului si colegului nostru Anthony Bourdain. Dragostea lui pentru aventura, prieteni noi, mancaruri si bauturi noi si povestile remarcabile culese din lumea intreaga l-au facut sa devina un povestitor unic. Talentele sale nu au incetat niciodata sa ne uimeasca si ne va fi foarte dor de el. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta acum catre fiica lui si familia lui in aceasta perioada dificila", se afirma in comunicatul difuzat de CNN, citat de AFP.

Anthony Bourdain a fost descoperit decedat in camera sa de hotel de un bun prieten al lui, francezul Eric Ripert, coproprietarul si bucatarul principal de la Bernadin, unul dintre cele mai renumite restaurante din Statele Unite.


Avand studii in domeniul gastronomiei, Anthony Bourdain a petrecut mai multe decenii lucrand in restaurante de lux, in special in Brasserie Les Halles, un restaurant francez din Manhattan.

Anthony Bourdain a inceput sa devina cunoscut in 1999, cand revista The New Yorker a publicat un articol al sau, intitulat "Don't Eat Before Reading This", pe care maestrul bucatar l-a dezvoltat apoi intr-o carte aparuta in 2000, "Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly". In acea carte, Bourdain relateaza evenimente insolite din culisele gastronomiei, cu o tusa rock'n'roll care caracterizeaza viata din New York si numeroasele excese ale acesteia.

Citeste si:
Moarte stupidă! Un bucătar a murit după ce a căzut în cazanul cu...
Moarte stupidă! Un bucătar a...

Si-a creat imaginea unui aventurier, liber cugetator, epicurian si umanist, iar aceasta imagine l-a insotit pana la sfarsitul vietii.

Cariera de scriitor si de prezentator de televiziune l-au ajutat sa devina cunoscut in randul publicului larg.

A inceput sa prezinte emisiuni de televiziune, mai intai pe Food Network si Travel Channel, apoi s-a alaturat in 2013 echipei de la CNN, unde a prezentat emisiunea "Parts Unknown".

Cu o voce grava si un sarm natural, Anthony Bourdain a vizitat in cadrul acestei emisiuni numeroase tari, in cautarea autenticitatii si dorind sa celebreze traditiile culinare din cele mai variate zone ale lumii.


Era cunoscut si pentru angajamentele sale sociale, in special impotriva hartuirii sexuale din restaurante si in favoarea deschiderii culturale si a integrarii.

Avea de mai multe luni o relatie cu actrita italiana Asia Argento, pe care a sustinut-o in "cruciada" sa impotriva producatorului de film Harvey Weinstein, pe care l-a acuzat de viol.

Citeste si:
Un militar francez a fost găsit mort în camera unui hotel din Capitală
Un militar francez a fost...

Decesul lui Bourdain reprezinta a doua sinucidere din aceasta saptamana a unei personalitati americane. Creatoarea de moda Kate Spade, care si-a construit un veritabil imperiu in industria modei, in special in domeniul posetelor si accesoriilor, a fost gasita decedata in apartamentul ei din New York, marti, tot in urma unei sinucideri.

Rata sinuciderilor a crescut in aproape toate statele americane din 1999 pana in 2016, potrivit statisticilor oficiale publicate joi de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Aproape 45.000 de persoane s-au sinucis in Statele Unite in 2016, fapt pentru care sinuciderea a ajuns in topul primelor trei cauze de deces din aceasta tara, alaturi de maladia Alzheimer si supradozele de droguri si medicamente.

Sinuciderile au inregistrat cea mai mare crestere in randul persoanelor americane cu varste cuprinse intre 45 si 64 de ani, potrivit aceluiasi raport publicat de CDC. Specialistii recomanda autoritatilor sa adopte o abordare mai larga in ceea ce priveste preventia, inclusiv prin cresterea sprijinului financiar acordat de catre stat, sprijinirea familiilor si a prietenilor dupa o sinucidere si identificarea si ajutorarea persoanelor care prezinta riscuri sporite de sinucidere.

Citeste si:
Un barbat de 87 de ani s-a aruncat de la etajul 8, în Timișoara
Un barbat de 87 de ani s-a...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.