Anthony Bourdain, un renumit maestru bucatar si prezentator TV, gazda emisiunii "Parts Unknown", dedicata calatoriilor si gastronomiei, difuzata de CNN, a murit la varsta de 61 de ani, au anuntat vineri reprezentantii postului de televiziune american, citati de Reuters si AFP.

Potrivit CNN, cauza decesului este sinucidere prin spanzurare. Trupul lui a fost gasit intr-o camera de hotel din Strasbourg, un oras din Franta, unde celebrul chef american se afla pentru a pregati urmatorul episod din emisiunea pe care o prezenta pe CNN, a precizat postul TV.

"Cu o tristete extraordinara, suntem in masura sa confirmam moartea prietenului si colegului nostru Anthony Bourdain. Dragostea lui pentru aventura, prieteni noi, mancaruri si bauturi noi si povestile remarcabile culese din lumea intreaga l-au facut sa devina un povestitor unic. Talentele sale nu au incetat niciodata sa ne uimeasca si ne va fi foarte dor de el. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta acum catre fiica lui si familia lui in aceasta perioada dificila", se afirma in comunicatul difuzat de CNN, citat de AFP.

Anthony Bourdain a fost descoperit decedat in camera sa de hotel de un bun prieten al lui, francezul Eric Ripert, coproprietarul si bucatarul principal de la Bernadin, unul dintre cele mai renumite restaurante din Statele Unite.