Kevin Spacey a fost acuzat de hartuire sexuala de inca trei barbati, dintre care unul sustine ca era minor atunci cand actorul i-a facut avansuri, invitandu-l la locuinta sa, in anul 1988, informeaza hollywoodreporter.com.

Potrivit unui raport al Buzzfeed News, publicat vineri, unul dintre barbatii care au lansat noi acuzatii la adresa actorului, Justin Dawes, a povestit ca Spacey l-a invitat in 1988 la locuinta lui, pe vremea cand el era angajat la teatrul din Connecticut, unde juca actorul.

Justin Dawes sustine ca avea 16 ani la acea vreme, cand a acceptat invitatia lui Kevin Spacey, alaturi de un prieten, asteptandu-se sa vizioneze filmul ”Chinatown”, regizat de Roman Polanski. Insa, cand au ajuns, Kevin Spacey, care avea varsta de 29 de ani, i-a servit cu bauturi alcoolice, in timp ce la televizor era un film pentru adulti, cu un cuplu de barbati. Actorul le-ar fi spus lui Dawes si prietenului sau ca nu a mai acceptat nimeni invitatia sa in acea seara.

Nu a mentionat deloc faptul ca era un film pentru adulti la televizor. A fost foarte straniu. Stia ca sunt la liceu. Era evident. Nu pretindeam sa fiu mai in varsta”, a spus Justin Dawes.

Un jurnalist care a ales sa isi pastreze anonimatul sustine ca Spacey l-a atins in mod nepotrivit si agresiv intr-un club din Londra. Barbatul a spus ca actorul i-a atins de mai multe ori organul genital. ”Am vrut sa plec, iar Spacey m-a apucat si a incercat sa ma faca sa raman”, a spus jurnalistul, adaugand ca a facut mai multe incercari sa ii respinga avansurile lui Spacey, ceea ce l-a infuriat pe actor.

Acest om a inceput sa tipe la mine, rosu la fata, scuipand. Urla la mine furios pentru ca am refuzat sa intretin relatii sexuale cu el. Ba chiar spunea ca de fapt vreau sa intretin relatii sexuale cu el, dar ca nu o fac, pentru ca sunt las. A fost de necrezut”, a povestit barbatul.

El a adaugat ca a ales sa nu publice un articol despre experienta sa cu Kevin Spacey, pentru ca acest lucru ar fi insemnat sa ii divulge actorului orientarea sexuala.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

Cel de-al treilea nou acuzator care a vorbit pentru Buzzfeed, Mark Ebenhoch, sustine ca Spacey i-a cerut sa intretina relatii sexuale cu el in timp ce lucra pe platourile de filmare pentru ”Outbreak” (1995), unde era consilier militar.

Aceste noi acuzatii vin la doar cateva zile dupa ce actorul Anthony Rapp, cunoscut din serialul „Star Trek: Discovery”, l-a acuzat pe Spacey ca l-a ”sedus” cand el avea varsta de 14 ani.

Rapp a publicat duminica un mesaj pe retelele de socializare in care dezvaluia ca actorul Kevin Spacey l-a hartuit sexual la o petrecere care a avut loc in 1986. In aceeasi zi, Spacey a raspuns cu un mesaj de scuze si a anuntat ca de mai multi ani a ales sa traiasca viata ca un barbat homosexual. El a precizat ca nu isi aminteste incidentul.

De asemenea, actorul mexican Roberto Cavazos si regizorul american Tony Montana il acuza pe Kevin Spacey de hartuire sexuala. La fel si alti doi barbati. Ei sustin ca actorul i-a atins fara consimtirea lor si ca a avut un comportament nepotrivit.

Netflix a intrerupt orice colaborare cu Kevin Spacey

Compania Netflix (NFLX.O) a transmis ca este „foarte alarmata” in urma acuzatiilor aduse lui Spacey si ca sezonul al saselea al serialului „House of Cards”, in care el joaca rolul principal, va fi si ultimul. Productia celui de-al saselea sezon a fost oprita „pana la noi ordine”.
Citeste si:
Coregraful Horațiu Cherecheș, acuzat de hărțuire sexuală, abuzuri...
Coregraful Horațiu Cherecheș,...

International TV Academy a anuntat apoi ca ii retrage actorului Kevin Spacey premiul onorific International Emmy Founders, pe care el urma sa il primeasca la gala din 22 noiembrie.

Reprezentantii teatrului Old Vic din Londra, unde Kevin Spacey a lucrat timp de 11 ani, au transmis ca au fost „consternati” de acuzatii. Institutia veche de 200 de ani i-a indemnat pe toti cei care au legatura cu Old Vic sa faca dezvaluiri, garantand confidentialitatea.

Mai multe acuzatii de hartuire au venit apoi la adresa lui Kevin Spacey, care a anuntat ca vrea sa urmeze un tratament.

Compania care il reprezenta pe Kevin Spacey, CAA, a incetat colaborarea cu el.

Scotland Yard a inceput o investigatie in legatura cu acuzatiile de hartuire sexuala aduse lui Kevin Spacey de un tanar britanic aspirant la actorie, in urma cu 10 ani.Barbatul, care nu a fost identificat, a declarat autoritatilor saptamana aceasta ca s-a apropiat de Spacey in 2008 cerandu-i sa-l ajute in cariera, potrivit cotidianului The Sun. Actorul, dublu castigator al premiului Oscar, l-a invitat pe tanar, care avea 23 de ani pe atunci, in locuinta sa din sudul Londrei. Spacey era atunci director la teatrul Old Vic, un post pe care l-a ocupat intre 2004 si 2015.

Citeste si:
Kevin Spacey a scapat de acuzatii intr-un caz de agresiune, dupa ce...
Kevin Spacey a scapat de...

Netflix a anuntat, vineri, ca inceteaza colaborarea cu Kevin Spacey, in urma acuzatiilor de hartuire si agresiune sexuala lansate impotriva lui. Actorul a fost suspendat din serialul ”House of Cards”, potrivit companiei producatoare a show-ului, Media Rights Capital.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.