Producatorul Harvey Weinstein este acuzat de actrita italiana Asia Argento si de alte doua femei de viol, iar celor care sustin ca au fost hartuite sexual de el se alatura Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie. Sotii Obama si-au exprimat dizgustul fata de acest scandal, iar Hillary Clinton este „socata de dezvaluiri”.

Intr-un articol publicat marti de New Yorker, actrita italiana Asia Argento si alte doua femei sustin ca Harvey Weinstein le-a violat.

Acuzatiile aduse de femei au fost respinse de cineastul in varsta de 65 de ani printr-o declaratie transmisa prin purtatoarea lui de cuvant, Sallie Hofmeister.

Ronan Farrow de la New Yorker a petrecut 10 luni intervievand 13 femei care sustineau ca au fost hartuite si agresate de Weinstein.

Citeste si: Acuzatii la adresa producatorului Harvey Weinstein. Meryl Streep il critica pentru comportamentul sau "dezonorant"

Argento, fiica in varsta de 42 de ani a regizorului Dario Argento, a spus ca Weinstein a fortat-o in urma cu 20 de ani sa intretina raporturi sexuale. Ea a precizat ca nu a facut nicio reclamatie pana acum de frica. „Stiu ca a distrus multi oameni inainte”, a spus ea.

Lucia Evans, actrita aspiranta, a declarat ca l-a intalnit pe Weinstein la birourile Miramax, in 2004, si ca atunci el a silit-o sa ii faca sex oral.

O alta femeie, care a preferat sa ramana anonima, a declarat pentru New Yorker ca Weinstein a dus-o intr-o camera de hotel pentru o intalnire. El s-a schimbat intr-un halat de baie si, spune ea, a violat-o

Brad Pitt l-a infruntat pe Weinstein

New York Times a publicat marti declaratii ale unor alte femei care il acuza pe Harvey Weinstein de hartuire sexuala. Intre ele, Gwyneth Paltrow, protagonista filmului care i-a adus producatorului un premiu Oscar („Shakespeare in love”), Angelina Jolie si Rosanna Arquette.

Gwyneth Paltrow avea 22 de ani si obtinuse rolul in filmul „Emma”, care avea sa ii aduca celebritatea. Weinstein, producator al filmului, i-a cerut sa se intalneasca, inainte de incepere filmarilor, in apartamentul unui hotel din Beverly Hills. Intalnirea a culminat cu Weinstein incercand sa o convinga pe Paltrow sa mearga in dormitor pentru un masaj.

„Eram un copil, eram impietrita”,
a declarat actrita care i-a respins avansurile si i-a povestit intamplarea lui Brad Pitt, cu care avea o relatie la acel moment. Actorul l-a infruntat pe Weinstein, la o premiera de gala - i-a spus sa nu o mai atinga vreodata pe Gwyneth Paltrow. Brad Pitt a confirmat cele intamplate, prin reprezentantul sau.

Dupa acest episod, producatorul i-a spus lui Paltrow sa nu mai povesteasca nimanui despre avansurile sale. „M-am gandit ca o sa ma concedieze”, a mai afirmat Paltrow.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Rosanna Arquette, care a jucat intre altele in „Pulp Fiction”, o alta productie a lui Weinstein, a povestit lucruri asemanatoare, la fel si actrita franceza Judith Godrèche si Angelina Jolie.

„Am avut o experienta nefericita cu Harvey Weinstein in tineretea mea si, drept rezultat, am ales sa nu mai lucrez niciodata cu el si i-am avertizat si pe altii”, a transmis Jolie intr-un e-mail. „Acest comportament fata de femei, in orice domeniu, orice tara este de neacceptat”.

Actrita l-a intalnit pe Weinstein la finalul anilor 1990, pe cand lucrau la filmul „Playing by Heart”. Intr-o camera de hotel, el i-a facut avansuri pe care Angelina Jolie le-a refuzat.

De hartuire il acuza pe Weinstein numeroase alte femei care au lucrat cu el, iar reactiile personalitatilor de la Hollywood si nu numai continua sa apara.

Sotii Obama condamna comportamentul lui Harvey Weinstein

Fostul presedinte al SUA Barack Obama si sotia lui, Michelle, au transmis marti un comunicat in care condamna comportamentul lui Harvey Weinstein, scrie News.ro.
Citeste si:
Halloween la Castelul Bran. Oficiali din MAI: „Elon Musk și...
Halloween la Castelul Bran....

„Michelle si cu mine am fost dezgustati de informatiile aparute recent despre Harvey Weinstein. Orice barbat care injoseste si umileste femeile intr-o asa maniera trebuie sa fie condamnat si tras la raspundere, indiferent de averea si statutul lui”.

Malia Obama, fiica cea mai mare a celor doi, a activat ca intern al The Weinstein Co., anul acesta, inainte de a incepe facultatea la Universitatea Harvard.

Clinton, sustinuta financiar de producator, "socata de dezvaluiri"

Oaspete obisnuit al Casei Albe in timpul mandatelor lui Bill Clinton si Barack Obama, Harvey Weinstein a donat si a strans fonduri pentru democrati. Incepand cu anul 1990, el a reusit sa stranga aproximativ 1,5 milsioane de dolari pentru sustinerea candidatilor si a partidului si a donat peste 100.000 de dolari Fundatiei Clinton pana in iunie 2017.
Citeste si:
Brad Pitt suferă de “orbire facială”: ”Nimeni nu mă crede”
Brad Pitt suferă de “orbire...

Hillary Clinton, care a beneficiat de fondurile colectate de Weinstein, a facut o declaratie marti. Ea s-a aratat „socata si consternata de dezvaluiri”.

„Comportamentul descris nu poate fi tolerat. Curajul femeilor si sustinerea celorlalti sunt cruciale in incercarea de a stopa acest tip de comportament”,
a transmis ea.

Cel putin 12 oameni politici care au beneficiat de fonduri din partea lui Weinstein au donat banii unor organizatii nonguvernamentale, dupa articolul aparut saptamana trecuta in New York Times.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.