Brad Pitt sufera de „orbire facială”, sau prosopagnosia, o boală care îi afectează capacitatea de a recunoaște fețele altor oameni.

Deși nu a fost diagnosticat de un doctor, actorul de 58 de ani a spus întrun interviu pentru GQ că suferă de această boală, precizând că nu își amintește chipurile oamenilor și că s-a izolat din acest motiv.

Brad Pitt suferă de ”orbire facială”

Din cauza bolii sale, declară celebrul actor, oamenii cred că este o persoană rece și inabordabilă.

„Nimeni nu mă crede. Vreau să mă întâlnesc cu altcineva [care are boala]”, a declarat el.

Prosopagnosia este o boală neurologică ce îi poate face pe cei afectați să nu își mai recunoască prietenii sau chiar membrii familiei, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA.

Tratarea bolii implică dezvoltarea de metode alternative de identificare a persoanelor cunoscute cum ar fi recunoașterea lor după voce. Unele cercetări arată că boala s-ar putea să afecteze până la 1 din 50 de persoane din toată lumea, scrie digi24.ro.

Pitt a mai vorbit despre această afecţiune în 2013, când a declarat pentru revista Esquire că acesta este motivul pentru care petrece atât de mult timp acasă.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.