LifeStar 20 Mai 2017 12:32
Vicky Cornell, sotia rockerului Chris Cornell - solistul trupei Soundgarden, care a murit in noaptea de miercuri spre joi la varsta de 52 de ani - crede ca un medicament administrat impotriva anxietatii, Ativan, ar fi determinat decesul muzicianului, informeaza loudwire.com.

Sotia rockerului Chris Cornell a dat publicitatii o declaratie de presa, vineri, in care a vorbit despre moartea sotului ei. In acea declaratie, Vicky Cornell si avocatul familiei muzicianului spun ca Ativan, un medicament folosit in tratamentul impotriva starilor de anxietate, ar fi putut cauza decesul muzicianului.

Chris Cornell a murit pe 18 mai la putin timp dupa ce a sustinut un concert cu trupa Soundgarden in Detroit. Medicii legisti din Wayn County au ajuns la concluzia ca moartea artistului a fost o ”sinucidere prin spanzurare”.

Cu toate acestea, Vicky Cornell considera ca acest verdict ar putea fi prematur, intrucat testele toxicologice inca nu au fost finalizate, scrie News.ro.

”Fara rezultatele testelor toxicologice, nu putem sa stim cu exactitate ceea ce s-a intamplat cu Chris - sau daca o anumita substanta a contribuit la moartea lui”, a declarat Kirk Pasich, avocatul familiei Cornell, vineri. ”Chris, un fost dependent de substante ilicite reabilitat, avea o reteta pentru Ativan si ar fi putut sa ia mai multe pastile de Ativan decat doza recomandata. Familia Cornell crede ca, in ipoteza in care Chris s-a sinucis, acest lucru s-a intamplat fara ca el sa stie ce facea, iar medicamentele si alte substante ar fi putut sa ii influenteze actiunile”, a adaugat acelasi avocat.

Ativan este un medicament folosit in tratarea crizelor de tip epileptic, insa el poate fi utilizat - in doze stricte - si pentru diminuarea anxietatii. Printre efectele secundare ale medicamentului se afla stari de paranoia si idei suicidare. Medicamentul poate sa afecteze memoria, judecata si coordonarea miscarilor.

”Moartea lui Chris este o pierdere care trece dincolo de cuvinte si a generat un gol urias in inima mea, care nu va fi niciodata umplut”, a declara vaduva rockerului. ”Asa cum au spus toti cei care l-au cunoscut, Chris era un tata si un sot devotat. Era cel mai bun prieten al meu. Universul lui gravita in jurul familiei, in primul rand, si, desigur, in jurul muzicii, in al doilea rand. A zburat cu avionul pentru a fi acasa de Ziua Mamei (a doua duminica din luna mai, n.r.), pentru a fi alaturi de familia noastra. A plecat cu avionul miercuri dupa-amiaza, in ziua concertului, dupa ce a petrecut timp alaturi de copiii nostri. Atunci cand am vorbit la telefon, inainte de concert, am facut planuri pentru vacanta de Memorial Day si am discutat despre alte lucruri pe care voiam sa le facem in viitor. Cand am vorbit dupa concert, am remarcat ca pronunta cuvintele cu dificultate. Era diferit. Dupa ce mi-a spus ca este posibil sa fi luat una sau doua pastile de Ativan in plus fata de doza recomandata, am contactat echipa de securitate si i-am rugat sa verifice in ce stare se afla sotul meu”, a adaugat Vicky Cornell in aceeasi declaratie de presa.

Citeste si:
Connect-R a câștigat lupta împotriva depresiei și a anxietății. Ce...
Connect-R a câștigat lupta...

”Ceea ce s-a intamplat este inexplicabil si sper ca viitoarele rapoarte medicale vor oferi detalii suplimentare. Stiu ca si-a iubit copiii si ca nu le-ar fi facut rau prin a-si lua viata in mod intentionat”, a adaugat vaduva muzicianului.

Potrivit raportului intocmit de Politia locala, publicat de Detroit News, sotia rockerului Chris Cornell i-a cerut bodyguardului Martin Kirsten sa verifice starea in care se afla sotul ei, dupa o conversatie telefonica avuta cu rockerul, in timpul careia muzicianul spunea ca era ”groggy” si a spus de mai multe ori ca era ”foarte obosit”. Atunci cand bodyguardul a sosit in camera de hotel a artistului, imediat dupa miezul noptii, usa camerei era incuiata. Martin Kirsten a spart usa camerei de hotel, dar a constatat apoi ca si usa de la baie era incuiata. A spart si acea usa si l-a gasit pe Chris Cornell intins pe gresia salii de baie, fara semne vitale, cu o banda legata in jurul gatului.

Potrivit raportului Politiei, Martin Kirsten il vazuse pe Chris Cornell si la putin timp dupa incheierea concertului, la ora locala 23.30, si l-a ajutat sa isi repare computerul. Bodyguardul i-a oferit muzicianului doua pastile de Ativan, pe care rockerul le lua impotriva anxietatii. Potrivit raportului oficial, Vicky Cornell a vorbit la telefon cu sotul ei la ora 23.35, iar apoi i-a telefonat lui Martin Kirsten la ora 00.14. Un medic a sosit in camera de hotel la ora 00.56. Echipele de salvare au ajuns dupa alte doua minute si au inceput manevrele de resuscitare. Decesul artistului a fost pronuntat la ora locala 01.30.

Citeste si:
Un tratament nou pentru cancer a vindecat 100% din pacienți
Un tratament nou pentru...

Chris Cornell a sustinut un concert alaturi de trupa Soundgarden la Fox Theatre din Detroit, miercuri seara, iar ultimul cantec interpretat in acel show a fost cover dupa o piesa ale carei versuri vorbesc despre moarte, ”In My Time of Dyin'", preluata din repertoriul grupului Led Zeppelin.



Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Chris Cornell s-a confruntat cu dependenta de alcool si droguri si s-a internat intr-o clinica de dezintoxicare in anul 2003. De atunci, nu a mai consumat substante interzise.

Chris Cornell era casatorit cu agentul de presa Vicky Karayiannis, cu care avea doi copii - o fiica, Toni, in varsta de 12 ani, si un fiu, Christopher, in varsta de 11 ani.

Artistul mai avea o fiica, Lillian Jean, in varsta de 16 ani, cu prima lui sotie, Susan Silver, de care a divortat in 2004.

Dupa ce vestea despre moartea starului a fost facuta publica, numeroase vedete din showbiz, precum Jimmy Page, Elton John, Nile Rodgers, Alice Cooper, Joe Perry si Billy Idol, si-au exprimat regretul prin intermediul unor mesaje publicate pe retele de socializare.

Citeste si:
Nu le vom uita prea curand! Ultimele cuvinte rostite de celebritati...
Nu le vom uita prea curand!...

Christopher John Boyle, nascut pe 20 iulie 1964, a devenit cunoscut sub numele de Chris Cornell la finalul anilor 1980, fiind unul dintre personajele principale ale scenei grunge. A infiintat Soundgarden in 1984. Debutul discografic, ”Ultramega OK”, a venit in 1988, insa faima mondiala a cunoscut-o odata cu lansarea pieselor ”Black Hole Sun” si ”Spoonman”, de pe albumul ”Superunknown” (1994). Alaturi de muzicieni care aveau sa formeze Pearl Jam, Chris Cornell a creat proiectul Temple of the Dog, tribut adus lui Andrew Wood, unul dintre pionierii genului grunge, iar albumul omonim a fost lansat in 1991.

Cariera sa solo a insemnat cinci albume de studio - ”Euphoria Morning” (1999), ”Carry On” (2007), ”Scream” (2009), ”Songbook” (2011) si ”Higher Truth” (2015).

Chris Cornell a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru piesa "The Keeper", care a aparut in filmul ”Machine Gun Preacher” (2011). Este coautorul cantecului ”You Know My Name”, care a fost tema muzicala a lungmetrajului ”Casino Royale” (2006) din franciza ”James Bond”.

Citeste si:
Irisha a avut un deces în familie. Fosta concurentă de la Survivor...
Irisha a avut un deces în...

In 2001, impreuna cu fosti membri ai Rage Against the Machine - chitaristul Tom Morello, basistul Tim Commerford si tobosarul Brad Wilk -, a infiintat proiectul Audioslave. Supergrupul a lansat trei albume de studio si a activat pana in 2007. In ianuarie 2017, Audioslave s-a reunit pentru ”Anti-Inaugural Ball”, eveniment gazduit de Prophets of Rage, la Teragram Ballroom din Los Angeles, cu ocazia investirii lui Donald Trump.

Dupa o pauza de 13 ani (din 1997 pana in 2010), Soundgarden a revenit pe scena muzicala, iar in 2012 a lansat cel de-al saselea material discografic, ”King Animal”. Albumele formatiei au fost vandute in peste 22 de milioane de copii in intreaga lume, iar postul de televiziune VH1 a clasat Soundgarden pe locul al 14-lea in topul 100 Greatest Artists of Hard Rock.

Soundgarden sustinea in aceasta perioada un turneu in Statele Unite. In luna mai, dupa Detroit, formatia mai avea programate alte sase concerte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.