Un studiu clinic efectuat pe un număr restrâns de pacienți cu cancer rectal a arătat că toți participanții s-au vindecat după administrarea unui nou medicament.

Studiul a fost publicat în revista New England Journal of Medicine și a implicat 18 pacienți. Cu toții, bolnavi de cancer rectal, s-au vindecat după ce le-a fost administrat medicamentul Dostarlimab.

Tratamentul le-a fost administrat paciențor la fiecare trei săptămâni timp de șase luni, iar la sfârșit medicii le-au facut un nou set de analize, pentru a vedea rezultatele. În mod surprinzător, cancerul nu a mai fost detectat prin endoscopii, tomografii sau RMN.

O doză de Dostarlimab costa aproximativ 11.000 de euro.

Este primul tratament pentru cancer cu rată de succes de 100%

Acesta este primul studiu cunoscut în care un tratament elimină complet tumorile, spune dr. Luis Diaz de la Centrul "Memorial Sloan Kettering" pentru studiul cancerului. Totuși, studiile vor continua, pentru a vedea cu exactitate toate efectele tratamentului.

"Cred că aceasta este prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria cancerului", a spus el.

În plus, niciunul dintre pacienți nu a suferit complicații semnificative provocate de tratament.

O remisie completă la toți pacienții tratați este "nemaiauzită", a spus, la rândul său, dr. Alan P. Venook, specialist în cancer colorectal la Universitatea din California, care nu a fost implicat în studiu.

El arată însă că absența efectelor secundare semnificative înseamnă "fie nu au fost tratați destui pacienți, fie că tipurile de cancer tratate sunt, pur și simplu, diferite".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2022 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.