Anastasia Kobekina (Rusia), Mon-Puo Lee (Spania) si Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii) s-au calificat in Finala Sectiunii de Violoncel a Concursului International George Enescu 2016. Rezultatele au fost anuntate duminica seara de juriul de specialitate format din David Geringas, (Presedintele Juriului), Alexandra Gutu, Arto Noras, Julius Berger, Frans Helmerson, Marin Cazacu, Mirel Iancovici si Philippe Muller.

Publicul va putea asculta in Finala Sectiunii Violoncel care are loc marti, pe 13 septembrie la Ateneul Roman, de la ora 18.00, trei concerte cu orchestra interpretate de cei trei finalisti ai Sectiunii: Concertul pentru violoncel in mi minor op. 85 de Edward Elgar, in interpretarea tinerei violonceliste Anastasia Kobekina (Rusia), Concertul pentru violoncel in si minor op. 104 de Antonín Dvořák, in interpretarea tanarului violoncelist Mon-Puo Lee (Spania) si Simfonia concertanta op.8 de George Enescu, in interpretarea tanarului violoncelist Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii). La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Alexandre Bloch.

Bilete pentru Finala de Violoncel mai sunt inca disponibile, in reteaua EVENTIM.

Anastasia Kobekina (Rusia) s-a nascut pe 26 august 1994. Din 2012, studiaza in cadrul Kronberg Academy Masters. A absolvit cursurile de masterat in cadrul Yale University-Master of Music and Master of Musical of Arts. La varsta de doar 22 de ani, Anastasia Kobekina a concertat atat in calitate de solista, cat si ca membru in numeroase orchestre, cum ar fi Moscow Virtuosi, Kremerata Baltica, Vienna Symphony Orchestra, Sinfonia Varsovia, National Russian Philharmonic si Mariinsky Theater Orchestra.

Mon-Puo Lee (Spania) s-a nascut pe 19 decembrie 1993. A absolvit studiile de licenta in cadrul Escuela Superior de Música Reina Sofía. Din 2015, studiaza in cadrul UDK Berlin. In varsta de 23 de ani, a colaborat cu diverse orchestre in calitate de solist: Chamber Orchestra of Andrés Segovia, Tonyeong Festival Orchestra, Orquesta Clásica a Santa Cecilia.

Zlatomir Fung (Statele Unite ale Americii) s-a nascut pe 11 aprilie 1999. Are 17 ani si este in ultimul an de studii la sectiunea Muzica de Camera in cadrul New England Conservatory Preparatory School. In 2010 a fondat, alaturi de colegii sai, The Mix Quartet. A concertat in calitate de solist alaturi de orchestre precum Santa Cruz Symphony, The Boston Pops Orchestra, The Peninsula Orchestra, The Grand Rapids Symphony, Symphony Pro Musica si Lausanne Sinfonietta.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Intre 3 si 25 septembrie, 196 de tineri artisti de pe tot globul vin la Bucuresti sa-si traiasca visul de a deveni mari muzicieni ai lumii, in cadrul editiei 2016 a Concursului International George Enescu. Premiile sunt in valoare totala de 115.000 de euro, la acestea adaugandu-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum si premii speciale si oportunitati de promovare internationala.

Desfasurat intr-un nou concept, la editia 2016, Concursul Enescu aduce pe aceeasi scena si artisti consacrati - membri ai juriului, laureati din anii anteriori care si-au dezvoltat o cariera internationala, precum si castigatorii competitiei din 2014, care vor sustine recitaluri extraordinare. In egala masura, Concursul Enescu 2016 implica publicul prin intemediul unei aplicatii inedite, care permite utilizatorilor sa-si inscrie propriul vis de viata pe site-ul Concursului si Festivalului. Recitalurile si concertele cu orchestra din cadrul Concursului Enescu 2016 sunt transmise live in Romania, pe www.festivalenescu.ro, la TVR 2 si pe un ecran in fata Ateneului Roman, precum si in intreaga lume, de catre postul de muzica clasica online Medici TV.

Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

“Visez fara incetare. Cat exist, vreau sa cant” - sunt cuvintele lui George Enescu, pe care editia 2016 a Concursului Enescu le readuce in lumina, printr-o provocare pe care o lanseaza atat tinerilor artisti, cat si publicului: “Traieste-ti visul!”. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi si ca societate. Concursul Enescu 2016 invita la o recunoastere si celebrare a visurilor care ne duc mai departe, din perspectiva tinerilor artisti selectionati care intra in competitie, precum si din perspectiva publicului care vine sa ii sustina in sala Ateneului Roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.