Turistii care doresc sa petreaca un weekend altfel au acum posibilitatea sa doarma, in premiera, la Cetatea Rasnov. Acestia vor putea rezerva pe platforma internationala Airbnb unul dintre cele sase corturi militare amplasate in curtea Cetatii, in perioada 5 - 6 august, cand in oras are loc Festivalul de Film Istoric Rasnov.

“Cu fiecare editie a festivalului ne dorim sa oferim o experienta completa si unica, prin filmele, muzica si evenimentele pe care le organizam. De aceasta data am vrut sa mergem mai departe si sa le dam participantilor posibilitatea sa innopteze ca niste ostasi, in corturi militare, instalate chiar in curtea Cetatii Rasnov, un loc plin de incarcatura istorica si reprezentativ pentru cinematografia romaneasca. Sa nu uitam ca aici au fost inregistrate secvente pentru cunoscutul film ‘Nemuritorii’, regizat de Sergiu Nicolaescu”, a declarat Mihai Dragomir, coordonatorul Festivalului de Film Istoric Rasnov. “Aceasta initiativa are si rolul de a promova patrimoniul cultural al zonei Rasnov, una foarte bogata in istorie si traditii, care aduna anual peste 100.000 de turisti romani si straini”, a completat Mihai Dragomir.

In acelasi timp, participantii care vor alege sa rezerve unul dintre corturile, cu o capacitate de pana la 4 locuri, se vor bucura de programul Festivalului de Film Istoric Rasnov, care are loc in perioada 29 iulie – 7 august. Editia din acest an aduce publicului peste 40 de productii documentare si de fictiune, 13 concerte si evenimente speciale, 2 expozitii si un targ de carte, ce vor avea loc in Cetatea Rasnov, la cinematograful Amza Pellea, in Biserica Evanghelica si in Piata Unirii din oras. De asemenea, aproape 40 de invitati speciali vor dezbate tema principala a festivalului de anul acesta: “(R)Evolution”.

Cei care se vor afla la Rasnov in perioada 5 – 7 august vor putea participa la un concert marca Luiza Zan si Dan Byron (5 august) si la un recital Vali Racila, Raul Kusak si Hanno Höfer (6 august). Cinefilii vor putea viziona in aceasta perioada productii precum “Cinema, mon amour”, „Regina Elisabeta a II-a”, “Razboiul Regelui”, „Iarna Fierbinte: Lupta Ucrainei pentru libertate”, “Sufraggette” si “Bolivar, omul difficultatilor”. La festival va putea fi vizitata expozitia „Franturi de istorie”, care include fotografii, realizate de Dan Draghicescu, cu masini de epoca ce apartin unor familii britanice si este dedicata Zilei Armistitiului (11 noiembrie). In acelasi timp, vor avea la dispozittie si expozitia colectiva “Bilet de lup”, care este un martor al unui ciclu de documentare si prezinta imagini realizate de Augustin Bucur, Veaceslav Cebotari, Catalin Dobre, Ionut Piturescu, Manuela Morar, Andrei Radulescu si Mihai Tuca.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Potrivit unui comunicat remis 9am, fondurile stranse in urma inchirierii celor sase corturi vor fi donate grupului de reconstituire istorica “Living Rosenau”.

Lansata in 2008 in San Francisco, California, comunitatea Airbnb s-a extins in peste 191 de tari si a oferit optiuni de cazare pentru peste 60 de milioane de turisti din toata lumea. In luna iulie 2016, in Romania se inregistreaza peste 1.500 de utilizatori activi, care ofera sau cauta cazare.

Despre Festivalul de Film Istoric Rasnov

10 zile in Cetatea Rasnovului la inceput de august.
Fara covor rosu, fara fite, fara isterie, fara breaking news.

Subiecte relevante, filme destepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, cladiri venerabile, cantari exuberante, racoarea noptilor carpatine, expozitii, standuri de carti.

Citeste si:
10+ imagini care demonstreaza ca Romania este fabuloasa
10+ imagini care demonstreaza...

Festivalul de Film Istoric de la Rasnov (FFIR) a aparut in anul 2009 din dorinta valorificarii unui capitol important al cinematografiei locale si mondiale, dar si din nevoia de a produce in spatiul public romanesc discutii despre teme al caror impact temporal depaseste efemeritatea clipei. S-a nascut astfel un eveniment unic pe piata culturala romaneasca in care Istoria si Filmul Istoric starnesc ganduri si pasiuni, informeaza si emotioneaza, ridica intrebari si dezbate raspunsuri. O intamplare proaspata si relaxata, care intelege sa mixeze in chip firesc rigoarea si umorul.

Cu sapte editii la activ, FFIR face deja parte din identitatea culturala a Rasnovului, marcand spectaculoasa ascensiune a orasului transilvan in topul national al destinatiilor cultural-turistice (peste 300.000 vizitatori pe an). Mai multe detalii sunt disponibile la www.ffir.ro.

Citeste si:
Turcia introduce o taxă turistică de la 1 ianuarie 2023. Cât vor...
Turcia introduce o taxă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.