Începând de la 1 ianuarie 2023, Turcia a introdus o taxă turistică pentru toți turiștii. Vizitatorii vor fi obligați să achite o taxă suplimentară de 2% în hoteluri, moteluri, sate turistice, pensiuni, dar şi pentru excursiile organizate de agenţiile de turism.

Turcia a introdus o taxă turistică de la 1 ianuarie 2023

Turcia a anunțat că începând de la 1 ianuarie 2023, toți turiștii vor fi nevoiți să achite o taxă turistică ce constă în 2%. Angajaţii misiunilor diplomatice şi ai organizaţiilor internaţionale cu statut diplomatic sunt o excepție și nu vor achita taxa turistică. Decizia cu privire la introducerea unei taxe turistice a fost adoptată încă din 2019, însă implementarea acesteia a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Reprezentanţii sectorului turismului din Turcia au fost împotriva introducerii acestei taxe argumentând că aceasta ar afecta poziția competitivă a ţării care, în comparație cu alte țări, nu a perceput până acum o taxă turistică.

În anul 2022, autoritățile din Turcia au avut drept obiectiv atragerea a 47 de milioane de turişti şi obţinerea unor venituri de 37 miliarde de dolari. În anul 2021, Turcia și-a dublat aproape veniturile din turism ajungând la 25 de miliarde de dolari, dar sub nivelul de 34,5 miliarde de dolari înregistrat în 2019, când 45,1 milioane de turişti străini au venit în Turcia.

Turcia rămâne una dintre cele mai vizitate țări din Europa și Asia. Cultura, locurile unice, bucătăria, istoria și tradițiile sunt cele mai importante elemente care atrag turiștii an de an, în orice perioadă. Autoritățile din Turcia investesc destul de mult în turismul local și încearcă să scoată în evidență cele mai de preț locuri și cele mai unice locații demne de a fi vizitate măcar o dată în viață.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.