Lungmetrajul lui Radu Jude, "Aferim!", a castigat la toate cele 12 categorii la care a fost nominalizat in cadrul celei de-a zecea editii a Galei Premiilor Gopo, care a avut loc luni seara, in Sala Mare a Teatrului National I.L. Caragiale.

Filmul "Aferim!" regizat de Radu Jude a fost marele castigator al serii in care s-au decernat premiile Gopo, obtinand premiul pentru toate cele 12 nominalizari, si anume: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor intr-un rol principal, cel mai bun actor intr-un rol secundar, cea mai buna actrita intr-un rol secundar, cel mai bun scenariu, cea mai buna imagine, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet, cele mai bune decoruri, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj / cea mai buna coafura.

Pe de alta parte, premiul publicului (pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes la box office in 2015) a fost acordat in cadrul galei tot peliculei "Aferim!", asa cum s-a si anuntat. Acest film a avut 76.693 de spectatori si incasari de 980.144,27 lei.

"Aferim!", de Radu Jude, un lungmetraj produs de Ada Solomon, este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma), scrie MEDIAFAX.

Premiul pentru categoria "Cel mai bun film" acordat "Aferim!" a fost inmanat de actrita Oana Pellea.

"Aceasta gala se tine o data pe an, bucurati-va! Si felicitari nominalizatilor! Bucurati-va pentru ca am inceput sa uitam sa ne bucuram", a indemnat Oana Pellea inaintea prezentarii nominalizatilor pentru cel mai bun film de lung metraj.

Pe langa cele mai asteptate trofee ale Galei, din programul serii nu au lipsit Premiul pentru Intreaga Cariera – oferit actorului Florin Piersic, Premiul Gopo pentru Intreaga Activitate – acordat actorului Constantin Draganescu, precum si Premiul Special, inmanat cascadorului Paul Fister.

Un moment emotionant in cadrul celei de-a Galei a Premiilor Gopo 2016 a fost cel in care actorul Florin Piersic a venit pe scena pentru a-si ridica micuta statueta ca premiu pentru intreaga sa activitate. Publicul Salii Mari a TNB l-a ovationat minute in sir pe marele actor.

Citeste si:
Legendara serie de filme „Fast and Furious” se încheie odată cu al...
Legendara serie de filme...

"Eu trebuie sa va spun ca ceea ce am vazut pe ecran e adevarat. Adica vreau sa va spun ca am avut noroc, ca aveam 30 de ani si ca ursul lui Gopo...era uroasica si m-a placut din prima clipa. Di Caprio nu stiu cum, daca s-a batut cu ursul ala. Dar oricum americanii sunt americani, noi suntem astia. De atunci au trecut foarte multi ani. Eu acum am de patru ori 20 de ani. L-am vazut pe Costica Draganescu. Mama, cand l-am vazut...mai Costica esti formidabil, dar arati mai rau ca mine", a spus Piersic pe un ton glumet facand o comparatie intre o scena din "De-as fi...Harap Alb" si una din filmul "The Revenant"- pentru care Leonardo DiCaprio a castigat premiul Oscar.

"Nu mai stiu cui sa-i multumesc pentru premiul Gopo. Ar trebui sa-mi multumesc mie ca am ajuns la varsta asta matusalemica", a mai spus Florin Piersic, apoi a adaugat in gluma: "N-am de gand asta seara sa vorbesc mult. Nu radeti, de obicei nu vorbesc deloc. Oamenii au scos asta: Piersic a venit, nu mai avem ce spune"., a mai glumit actorul.

Citeste si:
Gala Premiilor Gopo 2022. Lista câștigătorilor și filmelor premiate
Gala Premiilor Gopo 2022....

Redam mai joi lista castigatorilor din cadrul galei Premiilor Gopo care a avut loc luni seara la Teatrul National din Bucuresti, un eveniment care rasplateste anual performanta din filmul romanesc, si al carui prezentator a fost actorul Alexandru Bogdan.

Cel mai bun film: "Aferim!" - regia Radu Jude
Pentru ''Cel mai bun film'' au mai fost nominalizate peliculele "Bucuresti NonStop" — regia Dan Chisu, "Comoara" — regia Corneliu Porumboiu, "De ce eu?" — regia Tudor Giurgiu si "Un etaj mai jos" — regia Radu Muntean

Cel mai bun regizor: Radu Jude - "Aferim!"

Cel mai bun actor intr-un rol principal: Teodor Corban ("Aferim!").

Cea mai buna actrita intr-un rol principal: Ioana Flora pentru rolul Paula din filmul "Acasa la tata"

Citeste si:
Iohannis îndeamnă românii să meargă la vot, „ca să nu păţim ca în...
Iohannis îndeamnă românii să...

Cel mai bun actor intr-un rol secundar: Alexandru Dabija ("Aferim!")

Cea mai buna actrita intr-un rol secundar: Mihaela Sirbu ("Aferim!")

Cel mai bun scenariu: Radu Jude, Florin Lazarescu - "Aferim!"

Cea mai buna imagine: Marius Panduru - "Aferim!"

Cel mai bun montaj: Catalin Cristutiu - "Aferim!"

Cel mai bun sunet: Momchil Bozhkov, Dana Lucretia Bunescu, Cristinel Sirli - "Aferim!"

Cea mai buna muzica originala: Alexander Balanescu - "Muntele magic"

Cele mai bune decoruri: Augustina Stanciu - "Aferim!"

Cele mai bune costume: Dana Paparuz - "Aferim!"

Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura: Petya Simeonova, Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan - "Aferim!"

Cel mai bun film de debut: "Lumea e a mea "- Regia: Nicolae Constantin Tanase

Citeste si:
Dancila: PSD recastiga increderea romanilor care ne-au votat in 2016
Viorica Dancila: PSD a...

Cel mai bun film documentar: "Aliyah Dada" (Romania), Producator: Tudor Giurgiu (Libra Film) - Regia: Oana Giurgiu

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Chat with Alice" (Romania), Producator: UNATC "I.L.Caragiale" Bucuresti - Regia: Sandra Isabela Tent

Cel mai bun scurtmetraj fictiune: "Ramona", Producator: Andrei Cretulescu, Radu Stancu, Claudiu Mitcu (Kinnoseur Prod, deFilm, Wearebasca)- Regia: Andrei Cretulescu

Premiul "Tanara speranta": Ana Maria Guran pentru rolul Larisa din filmul "Lumea e a mea"

Premiul Gopo pentru intreaga activitate: Constantin Draganescu

Premiul special: Paul Fister

Premiul pentru intreaga cariera: Florin Piersic

Cel mai bun lungmetraj european (dintre cele distribuite in Romania in 2014): "Leviathan / Leviatan" (Rusia) - Regia: Regia: Andrey Zvyagintsev; Distribuitor: Voodoo Films

Premiul Asociatiei Romanian Society of Cinematographers – Marius Panduru, pentru imaginea "Aferim!"

Premiul publicului (premiul pentru filmul romanesc cu cel mai mare succes de box-office in 2015): "Aferim!"

Gala Premiilor Gopo a fost transmisa in direct, incepand cu ora 19:00, pe TVR 2, TVR HD si Radio Romania Cultural. Cea de-a 10-a editie a galei premiilor Gopo a fost organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si Babel Communications.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.