Pelicula "Razor" (Rusia), de Alexei Belyakov, a primit marele premiu al Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit, a carui a 19-a editie s-a incheiat sambata seara, printr-o gala care a avut loc la Sala Atelier a UNATC "I. L. Caragiale" Bucuresti.

Organizat de Fundatia CineMAiubit si UNATC Bucuresti, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN), Festivalul CineMAiubit a adunat la UNATC, timp de 4 zile, unele dintre cele mai bune filme studentesti produse in ultimul an.

Juriul international al festivalului a reunit personalitati din lumea cinematografica, atat din Romania, cat si din strainatate. Componenta juriului mare al festivalului a fost urmatoarea: Sophia Georgiadou, directoarea Festivalului Drama din Grecia, Ada Condeescu, actrita, Csaba Bollok, regizor maghiar, Bülent Kuçukerdogan, profesor la Istanbul Kultur University, Pavel Azap, critic de film, Catalin Mitulescu, regizor si scenarist, Tudor Mircea, director de imagine.

De asemenea, din componenta juriului de documentare au facut parte regizorii Nicolae Cabel, Andrei Dascalescu si Cornel Mihalache, iar din cel de animatie/ experiment, Matei Branea - regizor animatie, profesor, Laurentiu Bratan - critic de film, Octavian Frecea - regizor de animatie.

La gala de sambata seara au primit premii de excelenta, oferite de Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN), pentru intreaga activitate profesionala si didactica prof. univ. dr. Cristina Ionescu - monteur de film si prof. univ. dr. Florin Mihailescu - director de imagine.

Totodata, printre cele peste 20 de trofee oferite in timpul galei de sambata s-au numarat premiul special al juriului, care a revenit peliculei "Birthday present" (Austria), de Guy Lichtenstein, premiul pentru regie Cristian Nemescu, atribuit lui Alexandru Badea, pentru filmul "Toate fluviile curg in mare" (Romania), premiul pentru scenariu Catalin Cocris - "Matei", scenariul de Andreea Simion si Ioana Saracila, premiul criticii - "Te mai uiti si la om" (Romania), de Ana-Maria Comanescu, premiul pentru imagine Cinelab pentru film romanesc - Tudor Platon, pentru "Toate fluviile curg in mare" (Romania), premiul Romanian Society of Cinematographers - Adrian Dragan Hasu, pentru imaginea filmului "What God wants, God gest, God help us all" (Romania), premiul pentru interpretare masculina - Vasile Onica, pentru rolul din filmul "Prajitorul de paine" (Romania), premiul pentru interpretare feminina - Shira Wise, pentru "Wolf" (Israel), premiul pentru film documentar Paul Calinescu - "Chat with Alice" (Romania), premiul pentru film de animatie - "Opossum" (Germania), de Paul Chicon, premiul pentru film experimental - "In the park" (Franta), de Randa Maroufi.

Citeste si:
Care este numele real al lui Blaze de la Survivor România!...
Care este numele real al lui...

Cea de-a 19-a editie a Festivalului International de Film Studentesc CineMAiubit a avut loc la UNATC Bucuresti in urma inchiderii temporare a cinematografului Studio, locul traditional de desfasurare a evenimentului din 1996 pana in prezent.

Aceasta sala de cinema a fost inchisa temporar, in conformitate cu prevederile Legii numarul 282/2015 pentru modificarea si completarea OG nr. 20/1994 - masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente. Cladirea in care se afla cinematograful Studio se incadreaza, prin raport de expertiza tehnica, in clasa I de risc seismic si prezinta pericol public. Conform prevederilor legii, la intrarea in cinematograful Studio va fi montata, intr-un loc de maxima vizibilitate, in cel mai scurt timp, "bulina rosie", continand textul "Cladire expertizata tehnic incadrata in clasa I de risc seismic".

Citeste si:
Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din...
Universitatea Naţională de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.