Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) "I.L. Caragiale" din Bucureşti a cumpărat la finalul anului trecut 60 de biciclete pentru studenţi.

UNATC oferă biciclete gratis studenților

Acest prim lot va fi direcţionat zilele acestea către studenţii din anul I şi al II-lea, de la programul de Licenţă şi celor din anul I de la programul de Masterat, prioritate având cei care locuiesc la cămin, au bursă socială şi nu deţin maşină personală. Bicicletele vor putea fi folosite pe durata studiilor, indiferent de tipul de program, arată un comunicat UNATC transmis AGERPRES.

Parcarea modernă a fost realizată în primăvara anului trecut, iar la finalul lunii decembrie a fost făcut pasul cel mare al achiziţiei primului lot de biciclete, cu sprijinul Pegas. A fost ales un model de oraş, uşor de transportat, fiind cumpărate 30 de bucăţi pentru studente şi 30 pentru studenţi.

Campania "UNATC pe Bicicletă"

Achiziţia face parte din campania "UNATC pe Bicicletă", iniţiată în primăvara anului trecut, care îşi propune să contribuie la educarea tinerei generaţii în relaţia cu mediul înconjurător.

"Educaţia artistică în cadrul academic nu se poate departaja de responsabilitatea socială şi implicarea în problemele comunităţii. Pentru un Bucureşti mai puţin poluat, mai curat, mai civilizat, contează enorm orice efort de conştientizare a importanţei folosirii transportului alternativ faţă de mediul înconjurător", a declarat rectorul UNATC, Liviu Lucaci, citat în comunicat.

Scopul acestei campanii universitare

Campania, având hashtagul #unatcpebicicleta, a fost prezentă pe canalele de comunicare ale instituţiei, a reunit numeroşi studenţi şi profesori, dar şi alumni UNATC.

UNATC a adăugat componentei de educaţie verde şi de responsabilizare a tinerilor studenţi nişte ţinte foarte pragmatice: amenajarea în curtea universităţii a unor parcări dedicate transportului alternativ şi, printr-un parteneriat public-privat, achiziţionarea de biciclete care vor putea fi folosite gratuit de către membrii comunităţii UNATC, studenţi, profesori şi personal administrativ.

Citeste si:
Primul oraș din România care are un sistem de biciclete smart
Primul oraș din România care...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2022 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.