Filmul "Furios si iute 7/ Fast and Furious 7", al saptelea lungmetraj din aceasta franciza de actiune si ultima pelicula a regretatului actor Paul Walker, s-a mentinut pe primul loc in box office-ul nord-american, pentru al treilea weekend consecutiv, cu incasari de 29,1 milioane de dolari.

Potrivit Reuters, acest lungmetraj de actiune a depasit, weekendul trecut pragul incasarilor de 1 miliard de dolari pe plan mondial. La fel cum s-a intamplat si cu "Cavalerul negru/ The Dark Knight", in 2008, care a devenit un fel de ceremonie funerara pentru Heath Ledger, publicul nord-american a mers in numar mare la cinematograf sa il vada pe actorul Paul Walker in ultimul sau rol. Actorul american a murit in 2013 intr-un accident de automobil la varsta de 40 de ani, inainte de incheierea filmarilor de la "Furios si iute 7". Rolul sau a fost completat cu ajutorul tehnologiei digitale si al fratilor starului, care au turnat cateva cadre in locul sau.

Potrivit cinemagia.ro, "Furios si iute 7" este continuarea seriei de succes in care Vin Diesel si Paul Walker isi reiau rolurile lui Dominic Toretto si Brian O'Conner. Cu cazierul curatat si linistiti alaturi de vechii lor prieteni, cei doi incearca sa isi faca o noua viata, dar totul se naruie in momentul in care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiti sa calce din nou in afara legii. Productia filmului a fost amanata aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

Comedia "Paul, mare politist la mall 2/ Paul Blart: Mall Cop 2" a depasit asteptarile specialistilor si a debutat pe locul al doilea, cu incasari de 24 de milioane de dolari de vineri pana duminica. Dupa trasnitele sale aventuri din primul film, dolofanul agent de paza Paul Blart este gata sa treaca la urmatorul nivel: o slujba in Las Vegas, cel mai bine pazit oras din lume. Angajat la un cazinou de lux, Paul va trebui sa-si impresioneze sefii si noii colegi, dar marea provocare se va ivi atunci cand o banda de hoti va lua in vizor valoroasele obiecte de arta din cladire, informeaza site-ul cinemagia.ro.

Filmul horror "Unfriended", produs de studiourile Universal cu un buget redus, de aproximativ 1 milion de dolari, a debutat pe locul al treilea, cu incasari de 16 milioane de dolari. Filmul prezinta aventurile unui grup de adolescenti americani care raman captivi intr-un univers digital.

Citeste si:
Legendara serie de filme „Fast and Furious” se încheie odată cu al...
Legendara serie de filme...

Filmul de animatie "Acasa/ Home", regizat de Tim Johnson si produs de studiourile DreamWorks Animation, a pierdut doua pozitii si a ajuns pe locul al patrulea, cu incasari de 10,3 milioane de dolari. Potrivit specialistilor in domeniu, succesul de casa al acestei pelicule se explica si prin faptul ca, de aceasta data, producatorii americani au decis sa se adreseze si publicului hispanic si celui feminin, care reprezinta un segment semnificativ din populatia din Statele Unite, impunand pe marele ecran o eroina care nu mai este o printesa blonda cu ochi albastri, nici un luptator musculos si curajos, ci o fetita creola, cu parul carliontat si tenul masliniu. Acest film de animatie a beneficiat, de asemenea, de o distributie impresionanta, iar printre actorii care si-au imprumutat vocile unor personaje din "Home" se afla cateva nume mari din industria de divertisment, precum Rihanna, Jim Parsons si Jennifer Lopez. Filmul spune povestea unor extraterestri, care, pentru a scapa de o rasa inamica, decid sa se ascunda pe Pamant.

Citeste si:
Cucu de la Noaptea Târziu pune cariera pe primul loc. Cum arată...
Cucu de la Noaptea Târziu...

"Cel mai lung drum/ The Longest Ride" s-a situat pe locul al cincilea in box office-ul nord-american, cu incasari de 6,8 milioane de dolari. Avandu-l in rolul masculin principal pe Scott Eastwood, fiul legendarului Clint Eastwood, acest lungmetraj prezinta povestea de dragoste dintre un fost campion de rodeo si o tanara studenta.

Comedia "Mare si tare/ Get Hard" a pierdut doua pozitii si a coborat pe locul al saselea, cu incasari de 4,8 milioane de dolari de vineri pana duminica. Filmul, regizat de Etan Cohen, reuneste pe marele ecran doi actori de comedie foarte iubiti de publicul nord-american: Will Ferrell, care interpreteaza rolul unui milionar trimis la inchisoare pentru frauda fiscala si care apeleaza la unul dintre angajatii lui de culoare, interpretat de Kevin Hart, pentru a-l ajuta cu toate trucurile de care va avea nevoie pentru a supravietui pe durata incarcerarii. Desi a avut un bun demaraj in box office, multi dintre americani au criticat glumele rasiste din aceasta pelicula produsa de studiourile Warner Bros, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Coincidenta sau soarta? 12 scene din filme care au anticipat...
Coincidenta sau soarta? 12...

Filmul "The Monkey Kingdom", produs de studiourile Disney, a debutat pe locul al saptelea, cu incasari de 4,7 milioane de dolari de vineri pana duminica. Acest documentar, narat de actrita Tina Fey, prezinta povestea unui pui de maimuta si a mamei sale, care incearca sa supravietuiasca intr-un grup de animale foarte competitive si cu o ierarhie bine stabilita, ce traiesc in ruinele unui templu stravechi din Asia de Sud.

Filmul "Woman in Gold" a coborat o pozitie, pana pe locul al optulea, cu incasari de 4,5 milioane de dolari. Maria Altmann, o evreica refugiata ajunsa la batranete, vrea sa readuca in familie o imagine a matusii sale, expusa intr-un important muzeu din Viena. Doar ca imaginea nu e altceva decat "Mona Lisa Austriei", o pictura de-a lui Gustav Klimt, devenita celebra. Tabloul a fost luat cu forta de nazisti din casa familiei Altmann, iar Maria a fost obligata sa plece, lasand in urma tot ce a iubit. Dupa zeci de ani, ea este hotarata sa faca dreptate.

Citeste si:
Cum reușește Patrizia Paglieri să se mențină în formă!...
Cum reușește Patrizia...

"Insurgent", al doilea lungmetraj din franciza inspirata din trilogia "Divergent", scrisa de romanciera Veronica Roth, a coborat trei pozitii, pana pe locul al noualea, cu incasari de 4,1 milioane de dolari. Demascati ca fiind Divergenti - oameni care nu se incadreaza intr-una dintre cele cinci categorii ("factiuni") ale societatii - Tris (Shailene Woodley) si Four (Theo James) sunt acum in postura de fugari, vanati de Jeanine (Kate Winslet), liderul avid de putere al factiunii Eruditilor. In timp ce grupurile de tradatori Neinfricati, sub comanda lui Jeanine, rascolesc ruinele orasului Chicago in cautare de Divergenti, Tris si Four strabat orasul in speranta de a-si gasi aliati printre membrii factiunilor Prieteniei, Abnegatiei, Candorii si Neinfricatilor, precum si din randurile rebelilor fara factiune.

Filmul "Cenusareasa/ Cinderella", regizat de Kenneth Branagh, cu Cate Blanchett, Lily Collins si Richard Madden in distributie, a pierdut patru pozitii si a coborat pe locul al 10-lea, cu incasari de 3,8 milioane de dolari de vineri pana duminica. In aceasta noua ecranizare a basmului de Charles Perrault, produsa de studiourile Disney, tanara actrita britanica Lily James o interpreteaza pe Cenusareasa, care se indragosteste de fermecatorul print Kit, interpretat de actorul Richard Madden, devenit celebru gratie rolului jucat in serialul de televiziune "Urzeala tronurilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.