Austriacul Felix Baumgartner, primul om care a depasit viteza sunetului in cadere libera, sarind din stratosfera in 2012, va veni in premiera in Romania pentru a participa la o conferinta despre leadership, strategie si inovatie, organizata la Bucuresti, pe 23 octombrie.

Felix Baumgartner va participa la Conferinta de Leadership Enlightening 3.0 - Editia "Business Odyssey", care va avea loc la Stejarii Country Club pe 23 octombrie, intre orele 08.30 - 17.30. Evenimentul va face o paralela inedita intre un stil de viata nerezonabil in fata limitelor si performanta in afaceri.

Alaturi de Felix Baumgartner, la eveniment vor mai participa: Heather White, CEO al 2020 Communications Inc, Canada, Jean-François Fallacher, CEO al Orange Romania, Alex Gavan, alpinist de altitudine extrema, Romania, Youssef Hautier, Managing Director, Sonic+Pay, Robert Murray, CEO al GPG Technical Services, Canada, Christopher Neesham, psiholog corporatist si instructor, Australia, Catalin Velescu, Managing Director al 3M Romania. Conferinta va fi moderata de Oana Marinescu, consultant comunicare si fondator Oma Vision. Invitat special al evenimentului pe partea de lifestyle va fi Mihaela Radulescu, scrie MEDIAFAX.

In timpul conferintei, Felix Baumgartner va fi intervievat de Oana Marinescu si de Mihaela Radulescu.

"Sta in natura umana sa fim o combinatie de ingeri si demoni si tot in natura noastra sta puterea de a inclina balanta. Leadership este chiar forta interioara care ne determina sa devenim mai buni si sa actionam mereu spre binele celorlalti, invingand impulsurile distructive inerente in fiecare dintre noi. Conferinta Enlightening 3.0 este, in acest sens, o oportunitate de a invata si a creste ca lider"
, spune Oana Marinescu.

Evenimentul este organizat de Expo Media, membru Marketing Insiders Group, iar locurile la aceasta conferinta sunt limitate.

Felix Baumgartner, in varsta de 45 de ani, este prima persoana din lume care a depasit viteza sunetului, fara a se afla intr-un avion. Acest record a fost atins pe 14 octombrie 2012, chiar in ziua in care se celebrau 65 de ani de la primul zbor cu un avion supersonic, ce a fost pilotat de Chuck Yeager in 1947, potrivit relatarilor de la momentul respectiv ale Sky News. Plonjand de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, Felix Baumgartner a stabilit atunci si un alt record mondial - saltul in cadere libera de la cea mai mare altitudine.

Citeste si:
Conferința națională tineri cu scleroză multiplă 2023
Conferința națională tineri...

Felix Baumgartner a urcat in stratosfera intr-o capsula presurizata, trasa de un balon urias cu heliu, dupa care a fost in cadere libera timp de peste patru minute. Recordul pentru saltul cu parasuta in cadere libera era detinut din 1960 de un fost colonel din aviatia americana (US Air Force), Joe Kittinger, care, ajuns la limita spatiului cu ajutorul unui balon umflat cu heliu, a sarit in gol de la altitudinea de 31.333 de metri.

Felix Baumgartner a primit indicatii de la sol, in timpul ascensiunii si in timpul caderii sale, chiar de la cel al carui record l-a depasit, Joe Kittinger. Totusi, Baumgartner nu a depasit si un al doilea record detinut de Kittinger, care s-a aflat in cadere libera timp de 4 minute si 36 de secunde. Felix Baumgartner s-a aflat in cadere libera doar 4 minute si 19 secunde.

Scopul principal al lui Felix Baumgartner, pasionat de sporturi extreme, a fost acela de a depasi viteza sunetului in cadere libera - o premiera mondiala -, plonjand de la o altitudine record. El a depasit altitudinea pe care si-o propusese, de 36.576 de metri, realizand saltul de la peste 39.000 de metri. Cu textul "Born to fly" (Nascut pentru a zbura, n.r.) tatuat pe antebrat, austriacul a sperat sa adauge mai multe recorduri in palmaresul sau: caderea libera realizata de la cea mai mare inaltime si cea mai rapida saritura libera. De asemenea, Felix Baumgartner a intentionat sa devina primul om care depaseste viteza sunetului fara a se afla intr-un echipament special de zbor.

Citeste si:
Mihalea Rădulescu a dat, în sfârșit, cărțile pe față. De ce nu se...
Mihalea Rădulescu a dat, în...

In timpul ascensiunii sale, Felix Baumgartner a depasit si un alt record: s-a aflat intr-o capsula trasa de un balon care a ajuns la cea mai mare altitudine la care s-a aflat vreodata un balon cu echipaj uman, potrivit explicatiilor oferite de specialistii care au comentat transmisiunea live de pe redbullstratos.com. Uriasul balon - la care a fost atasata o capsula cu o greutate de 1.315 kilograme, in interiorul careia se afla Felix Baumgartner - a fost ridicat in aer in jurul orei 18.30 (ora Romaniei).

A fost pentru prima data in istorie cand a fost lansat un balon de o asemenea marime, la care a fost atasata o capsula in care s-a aflat echipaj uman. In respectiva capsula, Felix Baumgartner a avut patru sisteme diferite de oxigen, pentru a-l ajuta sa respire la o asemenea altitudine, potrivit explicatiilor care au insotit transmisiunea live a misiunii. Balonul care a ridicat in stratosfera capsula in care s-a aflat Felix Baumgartner a fost realizat dintr-o folie de plastic, iar pentru umflarea sa au fost necesari 850.000 de metri cubi de heliu.

Citeste si:
Dancila: Domnule Iohannis, cred ca traiti in alta lume. Cred ca se...
Dancila: Domnule Iohannis,...

Ascensiunea celui supranumit "Neinfricatul Felix" a durat aproximativ 2 ore si 40 de minute. Baumgartner, care a purtat un costum presurizat, a pasit afara din capsula in jurul orei 21.08 (ora Romaniei). Inainte de a se arunca in gol, Baumgartner a spus: "Cateodata trebuie sa urci foarte sus pentru a-ti da seama cat esti de mic" ("Sometimes you have to go really high to see how small you are").

Momentele de dupa saritura au fost critice. Pozitia corpului sau a avut un rol crucial, pentru a-i permite acestuia sa respire. Daca ar fi cazut si s-ar fi rotit prea repede, Felix Baumgartner ar fi putut sa sufere probleme la ochi, creier si sistemul cardiovascular. Coborarea lui Baumgartner a durat 9 minute si 3 secunde, din care 4 minute si 19 secunde in cadere libera, inainte de deschiderea parasutei, potrivit specialistilor din camera de control a misiunii lui Felix Baumgartner. Viteza atinsa in timpul coborarii de Felix Baumgartner a fost de 1.137 kilometri pe ora, potrivit informatiilor postate pe pagina de Facebook a misiunii.

Citeste si:
8 curiozitati despre cel mai spectaculos salt, de la marginea...
8 curiozitati despre cel mai...

"Imi plac foarte mult provocarile, iar incercarea de a deveni prima persoana care depaseste bariera sunetului este o provocare unica. Acesta este, probabil, ultimul lucru pe care il mai am de facut", a declarat Felix Baumgartner in timpul perioadei de pregatire pentru marele salt. Austriacul s-a pregatit timp de cinci ani pentru acest eveniment.

"Cred ca totul este o chestiune de pregatire. Trebuie sa iti faci bine treaba. Si imi displace sa fiu numit un iubitor de senzatii tari sau dependent de adrenalina, pentru ca nu sunt deloc asa. Imi place ca totul sa fie foarte bine pus la punct", a mai spus Baumgartner.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.