Scurtmetrajul "Men of crisis : the Harvey Wallinger story", regizat in anii '70 de Woody Allen sub forma unei satire la adresa administratiei Nixon, care l-a cenzurat in epoca, este in sfarsit disponibil si poate fi vizionat pe site-ul YouTube.

Dupa "Nothing lasts forever", un film considerat pierdut, cu Bill Murray si Dan Aykroyd, internetul contina sa "dezgroape" comori ascunse ale celei de-a saptea arte. In timp ce Woody Allen se pregateste sa lanseze un nou film, "Magic in the moonlight", un scurtmetraj inedit pe care cineastul american l-a realizat in anii '70 a aparut in spatiul online si este difuzat pe site-ul YouTube. Cenzurat in anii '70, scurtmetrajul "Men of crisis: the Harvey Wallinger story" nu a fost niciodata proiectat in salile de cinema americane si a putut fi vizionat doar la Paley Center For Media din New York si la Los Angeles, scrie MEDIAFAX.

Scurtmetrajul "Men of crisis: the Harvey Wallinger story", desi este un produs minor in filmografia cineastului newyorkez, permite spectatorului sa descopere un Woody Allen mai politic ca de obicei si reaminteste privitorilor ca Allen a fost un explorator neobosit al formelor. In decembrie 1971, filmul "Bananas", lansat in aprilie, a devenit un succes comercial si de critica. Woody Allen incheie in acel moment filmarile pentru al patrulea film al sau in calitate de regizor, o parodie dupa un ghid sexual devenit bestseller, intitulat "Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask)". In saptamanile de vacanta care au urmat, Allen scrie in 10 zile pentru Public Broadcasting Service (PBS), in ciuda faptului ca evita televiziunea, o farsa burlesca, ironica la adresa administratiei lui Nixon. Allen a primit ca salariu modica suma de 135 de dolari si isi finanteaza din banii lui filmarile, care au avut loc la Universitatea Columbia. El acceptase in principiu sa prezinta o emisiune de televiziune, care trebuia sa se numeasca "The Woody Allen Special" si "The Politics of Woody Allen", datorita libertatii artistice pe care i-o garanta acest post de televiziune public non-profit.

Allen joaca rolul Harvey Wallinger, cel mai apropiat consilier al presedintelui Richard Nixon. El il urmeaza ca o umbra si supravegheaza fiecare aspect din administratia lui, de la imaginea publica si pana la viata privata. "Nimeni nu poate sa il vada pe presedinte fara sa treaca pe la Wallinger (...). Daca doamna Nixon vrea sa isi sarute sotul, trebuie sa il sarute mai intai pe Harvey". Cunoscut pentru legaturile sale cu celebritatile, Wallinger este descris de o calugarita drept "un incredibil swinger, un monstru".

Pe langa Woody Allen, distributia ii include pe Louise Lasser (fosta sotie a cineastului, care a jucat in cinci dintre filmele acestuia, inclusiv in "Bananas") si un imitator al lui Richard Nixon, care interpreteaza personajul Richard M. Dixon. "Men of crisis : the Harvey Wallinger story" marcheaza, de asemenea, a doua colaborare a lui Woody Allen cu Diane Keaton, dupa "Mai canta o data, Sam/ Play It Again, Sam" (1972). Diane Keaton, care se uita crucis in fiecare dintre scenele sale, joaca rolul unei democrate care are o serie de fantezii cu reprezentantii Partidului Republican - idee repetata, dar in sens invers, in "Melinda si Melinda" (2004).

Citeste si:
Lansăm ZUnivers. Azi, la 19:00, LIVE pe canalul de YouTube Radio ZU
Lansăm ZUnivers. Azi, la...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.