Eleganta si traditia au dominat anul acesta cel mai mare eveniment monden din Europa Centrala, Balul Operei din Viena, care s-a desfasurat in noaptea de joi spre vineri, transmite Mediafax. Cei cinci sute de politisti care au impanzit cartierul joi seara, nu au facut decat verificari de rutina, caci manifestantii anti-globalizare si militantii de stanga din anii precedenti au ramas acasa. Intr-o ambianta mediteraneana - 55.000 de flori si fructe importate din Italia, directoarea Elisabeth Guertler a deschis spectacolul de dans si muzica.

Pentru prima oara, un cuplu chinez figura printre cei 180 de "debutanti" de la bal, transmis in direct tot pentru prima oara de televiziunea chineza. O premiera a fost si participarea unei tinere de 19 ani suferind de sindromul Down, Sabine Kropatsch. "Este un mare succes, mi-a placut mult coregrafia" realizata de italianul Giorgio Madia, a declarat Seiji Ozawa. Celebrul dirijor japonez, care petrece o parte din an la Viena, va dirija vineri dupa-amiaza o versiune pentru copii a "Flautului fermecat" de Mozart. Cand directorul scolii de dans Elmayer a rostit, la ora 22.35, celebrul "Alles Waltzer!", ringul a fost invadat de dansatori, barbati in alb si negru purtand costumul obligatoriu cu coada de randunica, si femei in rochii lungi, de toate culorile. Pana la ora cinci dimineata, lumea buna vieneza a putut sa danseze nu doar vals si polka, dar si disco, rock sau muzica cubaneza, in saloanele alaturate.

Spectacol a fost si in loje si pe scarile maiestuoase ale Operei, unde, spre exemplu, Tatjana Gsell, vaduva germana de 33 de ani al carei nume apare des in publicatiile mondene, s-a lasat fotografiata alaturi de logodnicul sau de 61 de ani, printul Ferfried von Hohenzollern. Cantareata britanica Geri Halliwell, invitata de onoare a omului de afaceri austriac Richard Lugner, s-a multumit sa danseze fara sa dea declaratii. In anii trecuti, Lugner le-a invitat pe actritele americance Andie McDowell (2004) si Pamela Anderson (2003). "Opernball", reluat din 1877 cu cateva intreruperi, ramane cel mai frecventat dintre cele trei sute de baluri care au loc in timpul carnavalului vienez ("Fasching"), dar si cel mai scump: cele 4700 de bilete, vandute cu un an in avans, au preturi situate intre 215 si 16.000 de euro


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.