Cantaretul Elvis Presley si trupa The Beatles se afla pentru a doua oara in fruntea topului vedetelor ale caror autografe au fost cel mai des falsificate.

Potrivit sursei citate, numai jumatate dintre semnaturile acestora au fost certificate drept autentice.

Pe a treia pozitie in topul falsurilor, cu o crestere vertiginoasa, se afla semnatura astronautului Neil Armstrong, care a incetat din viata in luna iulie anul acesta, pe lista aflandu-se, de asemenea, fostul presedinte american John F. Kennedy si cantaretul Michael Jackson.

Joe Orlando, presedintele PSA/DNA, care intocmeste acest top o data la doi ani, spune ca Armstrong - primul om care a pasit pe Luna - a fost printre putinii care a intuit valoarea pe care ar putea-o avea semnatura lui, asa ca "autograful acestuia a fost tot timpul foarte greu de obtinut".

Se pare insa ca falsificarea semnaturilor vedetelor este o moda si, de aceea, "nu putini sunt aceia care se trezesc in fata unei cutii cu fotografii cu autograf mostenite de la bunici si nu stiu daca semnaturile sunt reale sau false", spune si Margaret Barrett, director al magazinului de suveniruri din lumea divertismentului al casei de licitatii Heritage din Los Angeles, scrie MEDIAFAX.

Aceasta a mai spus ca, in urma cu 50 de ani, copiii obisnuiau sa scrie idolilor lor pe adresele studiourilor muzicale sau cinematografice, iar raspunsurile pe care le primeau, aparent din partea vedetelor, se incheiau cu semnaturi falsificate.

In aceste conditii, autografele autentice sunt o adevarata sursa de imbogatire.

Pentru atestatea autenticitatii semnaturilor sunt folosite diferite documente oficiale, inclusiv contracte semnate de artisti. Pe baza acestora se analizeaza autografele, pana in cele mai mici detalii, inclusiv modul in care sunt inclinate literele.

In ceea ce priveste autografele celor patru membri ai trupei The Beatles, acestea sunt foarte rare, in ciuda faimei de care s-au bucurat britanicii. Cele mai multe sunt semnaturile din perioada de inceput a trupei si, din acest motiv, cel mai putin cautate de colectionari.

Citeste si:
O facultate adună semnături pentru ca bujorul să fie desemnat...
Facultatea de Horticultură...

"In perioada 1960 - 1970 ei au fost foarte putin timp impreuna, asa ca, daca nu faceai parte din cercul lor de apropiati, era foarte dificil sa le obtii autografele", a declarat pentru Reuters Stephanie Connell, director al magazinului de suveniruri din lumea divertismentului Bonhams din Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.