Maia Morgenstern este prima actrita care va primi o stea pe Walk of Fame din Bucuresti, evenimentul urmand sa aiba loc pe 1 mai.

Talentata actrita devine, chiar de ziua ei, prima femeie care primeste o stea in cadrul renumitului proiect cultural.

Nascuta in Bucuresti, in 1962, una dintre cele mai celebre actrite din Romania, Maia Morgenstern a studiat la Academia de Teatru si Film intre 1981 si 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, pana in 1988. A aparut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti, dupa care s-a alaturat trupei de la Teatrul National Bucuresti.

Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numara Lola Lola, din "Ingerul albastru/ Der Blaue Engel", iar in film, ea este cunoscuta pentru rolurile din filmele "Balanta", de Lucian Pintilie, "Cel mai iubit dintre pamanteni", de Serban Marinescu, dar si "Patimile lui Hristos", de Mel Gibson.

Walk of Fame este un spatiu dedicat valorilor artistice ale filmului si teatrului romanesti, situat in Piata Timpului, aflata in vecinatatea magazinului Cocor si a centrului istoric al Capitalei.

Inaintea actritei Maia Morgenstern au mai primit aceasta distinctie Florin Piersic, in ianuarie, Victor Rebengiuc, in februarie, Radu Beligan, in martie, si Amza Pellea (postum), in aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.