Florin Piersic a primit, luni, prima stea pe Walk of Fame din Bucuresti, un spatiu dedicat artistilor romani, inaugurat in Piata Timpului din centrul Capitalei, in cadrul unei ceremonii la care au participat cateva sute de persoane.

Florin Piersic, care joi a implinit 75 de ani, este primul actor roman a carui stea a fost dezvelita pe Walk of Fame, un spatiu dedicat valorilor artistice ale filmului si teatrului romanesti, situat in Piata Timpului, aflata in vecinatatea magazinului Cocor si a centrului istoric al Capitalei, scrie MEDIAFAX.

In cadrul ceremoniei, Piersic a dezvelit, ingenunchiat, steaua cu numele sau, de culoare rosie, pe un fond negru, in aplauzele celor cateva sute de admiratori care s-au strans pentru a fi alaturi de actor in aceste momente.

Printre cei care i-au fost alaturi la eveniment s-au numarat Ileana Stana Ionescu, Dorina Chiriac, Monica Davidescu, Maria Dinulescu, Virgil Iantu, Adela Marculescu, Adrian Ciobanu, Tudorel Filimon, Meda Victor si Crina Semciuc.

  • Vizibil emotionat, Florin Piersic a spus ca acest eveniment se datoreaza publicului sau. "Nu iubesc nimic mai tare decat oamenii din jurul meu, publicul", a spus actorul.

Totodata, el crede ca evenimentele prin care a fost onorat recent - inaugurarea unui cinematograf din Cluj-Napoca, care ii poarta numele, chiar de ziua lui, si primirea primei stele pe Walk of Fame - se datoreaza bogatei sale cariere cinematografice.

"Pentru mine, la varsta asta atat de frageda, de 75 de ani, este un gest extraordinar sa am un cinematograf care-mi poarta numele si o stea. Sunt intr-o stare ciudata. S-au intamplat prea multe lucruri in ultima vreme, care m-au emotionat, m-au facut sa ma simt mai important. Totul s-a datorat faptului ca am jucat in foarte multe filme, vreo 40, dintre care 36 cu rol principal, dar si in foarte multe coproductii internationale", a spus Florin Piersic.

El a marturisit ca si-ar fi dorit sa ii aiba aproape in aceste momente pe parintii sai. "Eu nu fac parte dintre maestri, ci fac parte dintre cei care au o stea aici si o stea in frunte. Cineva acolo sus - parintii mei - ma iubeste, daca am ajuns sa am o stea in centrul Bucurestiului (...). De mii de ori am trecut pe drumul acesta, spre Universitate sau spre Unirea, dar niciodata nu mi-am imaginat ca intr-o zi o sa am aici, in Piata Timpului, o stea", a mai spus acesta.

Citeste si:
Florin Piersic va avea prima stea pe Walk of Fame Bucuresti
Florin Piersic va avea prima...

Florin Piersic a mai primit si o diploma pentru intreaga cariera din partea Asociatiei de Turism a Municipiului Bucuresti, reprezentata la ceremonie de Dana Savuica.

  • Directorul Teatrului Metropolis din Capitala, George Ivascu, a spus ca ideea unui Walk of Fame in centrul Bucurestiului a plecat de la ideea ca "lumea poate fi mantuita prin arta", precizand ca il parafrazeaza pe Constantin Brancusi.

"Valorile romanesti isi au locul in centrul Capitalei, in centrul atentiei bucurestenilor, dar mai ales a turistilor care vin sa viziteze acest oras. E timpul sa ne punem valorile in centrul atentiei
", a mai spus Ivascu, declarandu-se mandru ca este contemporan cu Florin Piersic.

  • Victor Rebengiuc, Radu Beligan si Olga Tudorache vor primi cate o stea pe Walk of Fame

Ivascu a mai spus ca urmatorul actor care va primi o stea pe Walk of Fame va fi probabil Victor Rebengiuc, care este nascut in februarie, urmand ca in fiecare luna sa fie onorata cate o personalitate din cinematografie sau teatru.

  • Urmand modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piata Timpului din Capitala va deveni un punct de referinta pentru cultura romana prin gazduirea stelelor ce omagiaza artisti romani consacrati, cred initiatorii.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.