In ziua in care a implinit 78 de ani, marele actor a primit o stea Walk of Fame din Capitala, proiect lansat pentru a celebra adevaratele valori ale culturii romanesti.

Aceasta este cea de-a doua stea de pe Walk of Fame din Bucuresti, proiectul fiind inaugurat la sfarsitul lui ianuarie, cu o stea dedicata lui Florin Piersic.

"Azi implinesc 78 de ani, este aproape o viata de om, in care am invatat multe. Ce nu am putut invata pana acum este cum sa primesti laude. Este o tortura ingrozitoare", a marturisit Rebengiuc la primirea distinctiei, pe scena in aer liber din Piata Timpului, acolo unde este amplasat Walk of Fame, scrie mediafax.ro.

"Va doresc sa fiti sanatosi si sa veniti la teatru", i-a indemnat actorul pe cei aproximativ 200 de participanti la eveniment, printre care s-au numarat si Ion Caramitru, Calin Netzer si Vivi Dragan Vasile.

Totodata, Rebengiuc a spus ca steaua care i-a fost dedicata nu ii apartine doar lui, ci si oamenilor care l-au format ca artist si i-au influentat cariera ."Exista o multime de oameni carora le sunt recunoscator", a marturisit actorul, enumerandu-i, printre altii, pe Aura Buzescu, Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Dan Pita, Calin Netzer. "Ei sunt oamenii care m-au construit", a precizat artistul.

  • In seara zilei de joi, 10 februarie 2011, o parte din echipa de filmare a productiei Morometii s-a adunat la Muzeul Taranului Roman pentru a fi alaturi de Victor Rebengiuc cu ocazia aniversarii a 78 de ani.

Li s-au alaturat colegi de breasla si admiratori ce au asistat la reuniunea celor care au dat publicului unul dintre filmele memorabile ale lumii culturale romanesti. Pe scena din sala Horia Bernea au urcat rand pe rand regizorul Stere Gulea, Luminita Gheorghiu (Catrina Moromete), Dorel Visan (Tudor Balosu), Marius Badea (Niculae), Svetlana Mihailescu (costume), Mircea Ciocaltei (montaj), Vivi Dragan Vasile (director de imagine), Horia Murgu, cel care l-a ajutat pe regretatul Gheorghe Ilarian, realizatorului coloanei sonore, si Victor Rebengiuc (Ilie Moromete), scrie, smartwoman.ro.

Alegerea productiei “Morometii” pentru a celebra ziua actorului nu este aleatorie. Filmul, realizat in 1985 si lansat de abia in 1987 din motive de cenzura, e una dintre cele mai stralucite ale carierei lui Victor Rebengiuc.

Citeste si:
Amza Pellea are stea pe Walk of Fame din Capitala
Amza Pellea are stea pe Walk...

“Am o amintire cum nu se poate mai placuta (despre film). Am fost cu totii o echipa, am stat undeva izolati in Baragan, ne-am fortat si a iesit un film. Spune Moromete cand ii cere perceptorul banii: «pai daca as putea m-as forta si ti-as da, dar nu pot, n-am de unde sa-ti dau». Noi ne-am fortat si a iesit un film”, a povestit actorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.