Donald J. Trump, NBC Universal si Paula M. Shugart, Presedinte al Organizatiei Miss Universe, au anuntat ca editia cu numarul 60 a competitiei Miss Universe se va desfasura in Sao Paulo, Brazilia.

Spectacolul final, in cadrul caruia vor concura cele mai frumoase femei din lume, se va transmite in direct pe NBC si Telemundo in data de 12 septembrie.


  • Este pentru prima data in istoria de 60 de ani a Miss Universe cand tara gazda este Brazilia.

“Sunt fericit sa anunt parteneriatul nostru cu trustul media brazilian Grupo Bandeirantes de Comunicação si totodata sa transmit intregii lumi ca Sao Paulo va gazdui Miss Universe 2011”, a spus Donald J. Trump, detinatorul brandului Miss Universe.

“Brazilia are o crestere economica rapida si este un loc care ofera numeroase oportunitati de afaceri. In acest deceniu Brazilia gazduieste trei dintre cele mai vizionate evenimente ale lumii: World Cup, Jocurile Olimpice si iata, in 2011, Miss Universe®, care, cu siguranta va eclipsa celelalte doua evenimente” a continuat Trump.

“Grupo Bandeirantes este onorat sa fie partener al Organizatiei Miss Universe si totodata sa aducem finala Miss Universe 2011 in Sao Paulo, Brazilia”, a declarat Joao Carlos Saad presedintele trustului Grupo Bandeirantes de Comunicacao.

"Suntem convinsi ca misiunea de a oferi stralucire evenimentului se potriveste de minune Braziliei si abia asteptam sa aratam concurentelor si telespectatorilor care ne vor urmari in peste 200 de tari ale lumii, cultura braziliana si peisajele minunatei noastre tari”
a conchis Joao Carlos Saad.

Concurente din peste 80 de tari din toata lumea, vor calatori in Brazilia, pentru aproximativ o luna, timp in care vor participa la diferite evenimente caritabile, spectacole de gala, vor vizita cele mai atractive zone turistice ale tarii si se vor pregati pentru finala competitiei.

Citeste si:
Lula da Silva a câștigat un nou mandat la funcția de președinte al...
Lula da Silva a câștigat un...

In lupta pentru mult doritul titlu Miss Universe 2011, concurentele vor fi monitorizate atent in perioada cantonamentului si vor fi jurizate atat in semifinala competitiei, cat si in finala, la trei probe de concurs: costum de baie, rochie de seara si interviu.

  • Mexicanca, Ximena Navarrete, Miss Universe 2010, o va incorona pe succesoarea ei la finalul spectacolului din 12 septembrie 2011.

In perioada mandatului sau, Navarrete a calatorit in intreaga lume, ca Ambasador al luptei impotriva HIV/SIDA, deruland campanii de educatie, cercetare si legislatie. Miss Universe 2011 va continua aceste activitati.
LAS VEGAS - NOVEMBER 11: Miss Universe 2010 Ximena Navarrete backstage during the 11th annual Latin GRAMMY Awards at the Mandalay Bay Events Center on November 11, 2010 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for LARAS)
  • Brazilia este cea mai mare tara de pe continentul latino american si are 201 milioane locuitori. Are a zecea cea mai puternica economie a lumii, cu un PIB de 2 trilioane de dolari. Banca Nationala Braziliana a anuntat iesirea tarii din criza si estimeaza o crestere financiara pentru 2010 de 5%.

Opt procente din PIB-ul Braziliei vin din industria turismului, unul din doisprezece brazilieni lucrand in acest domeniu, adica aproximativ 17 milioane de oameni (aproape cat populatia Romaniei).
Citeste si:
O femeie a născut în timpul unui concert Metallica, pe piesa ”Enter...
O femeie a născut în timpul...

“Am primit vestea ca Brazilia va fi tara gazda a concursului Miss Universe 2011 si cu bucurie, dar si cu o umbra de tristete. Sunt fericit gandindu-ma la experienta extraordinara pe care o va trai reprezentanta Romaniei la acest concurs, dar totodata nu pot sa nu regret faptul ca Romania a mai pierdut un tren in domeniul pomovarii la nivel international. Ca si in 2010, ne-am aflat pe lista scurta a potentialelor tari gazda, alaturi de Franta si Spania, dar iata ca incertitudinea, lipsa de implicare a autoritatilor si permanenta stare de ezitare, nu ne-au adus niciun rezultat in acest sens” a declarat Mike Costache, Presedinte al Organizatiei Miss Universe Romania.

“Am certitudinea ca asa cum Vietnamul, o tara cu un PIB aproximativ egal cu al Romaniei, a fost o gazda exemplara pentru Miss Universe 2008 si Romania ar avea puterea de a sustine un astfel de proiect, mai cu seama ca un asa eveniment ar asigura o promovare fara precedent, a turismului romanesc” a continuat Costache.

Citeste si:
Orașul în care trăiesc doar femeile!Condițiile stricte de intrare...
Orașul în care trăiesc doar...

  • Selectia nationala Miss Universe Romania 2011 se va desfasura la Bucuresti, in luna mai. Spectacolul de gala va fi precedat de o perioada de pregatire a finalistelor, de trei saptamani.

In luna februarie va fi demarata partea a doua a Caravanei “Miss Universe poti fi chiar tu!”, urmand ca preselectiile zonale sa se desfasoare in Constanta, Iasi, Brasov, Timisoara, Ramnicu Valcea si Bucuresti. Aproximativ 200 de concurente se vor califica in semifinala, iar in cantonament vor fi admise 40 de aspirante la cel mai ravnit titlu al frumusetii. Dupa o saptamana de cursuri si probe, vor continua perioada de pregatire, 30 de finaliste.

Inscrierile in competitie sunt deschise pana la data de 3 aprilie 2011, se fac on-line pe www.MissUniverseRomania.com prin completarea unui formular si atasarea a trei fotografii reprezentative si nu se percepe taxa de admitere in concurs.

Citeste si:
VIDEO Șase persoane au murit din cauza furtunilor de nisip violente...
VIDEO Șase persoane au murit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.