Furtuni de nisip violente au acaparat sud-estul Braziliei. În urma furtunilor, cel puțin șase persoane au decedat. Vântul a înregistrat o viteză de 100 de kilometri/oră.

Furtunile de nisip violente din Brazilia au curmat viața a cel puțin 6 persoane

În ultimele zile, Brazilia se confruntă în sud-estul țării cu puternice furtuni de nisip, fenomen natural agravat de seceta extremă.

Cel puţin şase persoane au decedat din cauza furtunilor violente. Se presupune că victimele s-ar fi înecat sau au murit din cauza unor copaci căzuţi, prăbuşirii caselor sau incendiilor. Furtunile de nisip au fost însoţite și de un vânt puternic ce depășește viteza de 100 de kilometri/oră.

Rezultatul secetei extreme

„Sunt fenomene climatice destul de frecvente, dar rareori sunt atât de intense ca acelea pe care le-am avut anul acesta", a explicat meteorologul Estael Sias, de la compania de prognoză meteo Metsul.

„Acesta este rezultatul unei lungi perioade fără precipitaţii, cu temperaturi ridicate şi umiditate scăzută", a adăugat ea.

Furtunile de nisip care se manifestă prin ridicarea particulelor de nisip şi praf sunt întâlnite la sfârşitul sezonului uscat, care se termină în septembrie înainte de revenirea ploilor. Aceste furtuni sunt caracteristice regiunilor deşertice și pot atinge o rază de 160 de kilometri şi pot dura câteva ore.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.