În oraşul Noiva do Cordeiro din sud-estul Braziliei locuiesc peste 600 de femei, fără nici măcar un bărbat. Acestea se descurcă singure cu orice greutate. Numele orașului semnifică „Mireasa Mielului”. Bărbații care își doresc să ajungă în acest rai trebuie să respecte un program extrem de sever.

Orașul în care locuiesc și au acces numai femeile

Acest oraș din Brazilia a fost fondat de o femeie, pentru femei. Acestea singure conduc în interiorul orașului și și-au creat propriul sistem de organizare.

Femeile care sunt căsătorite şi au băieți trebuie să-și trimită soţii şi fiii care au împlinit deja 18 ani să lucreze în afara orașului, având voie să vină acasă doar în weekend.

„Oraşul nostru e mai frumos, mai organizat şi mult mai armonios cu femeile la conducere. Împărţim totul, chiar şi pământul pe care-l muncim. Nimeni nu se află în competiţie cu nimeni. Ne strângem să ne uităm la telenovele, ne împrumutăm haine şi ne vopsim unghiile. Toate visăm să ne îndrăgostim şi să ne căsătorim. Dar ne place să trăim aici şi nu vrem să fim nevoite să plecăm din oraş pentru a putea găsi un soţ”, spune Rosalee Fernandes, o locuitoare a orașului.

Orașul datează din anul 1891

Orașul a luat naștere în anul 1891 și este localizat pe dealurile Văii Belo.

În anul 1940, pastorul evanghelic Anisio Pereira s-a căsătorit cu una dintre amazoanele lui Noiva do Cordeiro. Acesta a devenit și fondatorul unei biserici din oraș și a început să aplice cele mai stricte reguli pentru femei. Timp de peste 50 de ani, femeile nu aveau voie să asculte muzică, să se tundă, să bea alcool și chiar să folosească contraceptive.

După moartea pastorului, femeile au decis să nu mai permită niciodată unui bărbat să le conducă orașul și să le indice ce au voie și ce nu să facă.

Cu ce se ocupă femeile în acest oraș

În zilele de lucru, toate femeile cultivă terenuri agricole, gătesc, își organizează saloane de înfrumusețare și prezentări de modă, organizează sărbători și târguri, au grijă de ordinea și bunăstarea orașului.

Citeste si:
Lula da Silva a câștigat un nou mandat la funcția de președinte al...
Lula da Silva a câștigat un...

Chiar și așa, femeile întâmpină diverse dificultăți atunci când vine vorba de a-și întemeia o familie. Acestea rar găsesc bărbați care să nu fie deja însurați sau să nu fie vreo rudă. Când invită bărbați din alte țări pentru a se întâlni, femeile din Noiva do Cordeiro sunt interesate doar dacă aceștia sunt gata să accepte regulile orașului lor și să se adapteze la un stil de viață diferit de cel pe care îl cunosc ei.

Bărbații care vor să ajungă aici vin doar cu acordul conducătorului și potrivit unui program.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2022 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.