Brian Johnson, solistul trupei rock AC/DC, s-a alaturat grupului din ce in ce mai mare al celor care ii critica pe Bono si Bob Geldof in legatura cu activitatile lor publice de binefacere, spunand ca ar trebui sa faca faptele bune in mod privat, in loc sa tina prelegeri despre caritate publicului.

"Astfel fac si eu, nu spun tuturor. Nu spun tuturor ca ar trebui sa dea bani, pentru ca nu isi permit. Cand lucram, nu as fi vrut sa merg la un concert la care un neorocit sa imi vorbeasca de sus, spunandu-mi ca ar trebui sa ma gandesc la un copil din Africa", a declarat Johnson, potrivit Times, citat de NewsIn.

Trupa AC/DC a fost ofertata sa cante la un concert Live Aid in 1985, dar a refuzat oportunitatea de a urca pe scena evenimentului caritabil care a strans aproximativ 100 de milioane de lire pentru victimele foametei si care l-a transformat pe Geldof intr-un activist celebru.

Johnson l-a descris pe Geldof, care a organizat concerte in sprijinul campaniei Make Poverty History in 2005, ca fiind un baiat destept, "care a facut ceea ce a crezut ca era bine, dar nu i-a reusit".

Actiunile celor doi irlandezi multimilionari nu sunt atacate in premiera. Bono, care face in mod regulat lobby pentru ajutorarea saracilor si a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, a fost atacat in 2005 de scriitorul Paul Theroux, care spunea despre cantaret ca "face parte dintr-un grup de maniaci celebri, care vor sa convinga lumea asupra valorii pe care ei o au".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.