Vitas, un cantaret rus de origine lituaniana, interesat de muzica de opera, tehno, pop, dar si compozitor, actor si designer vestimentar, si-a inceput turneul mondial, miercuri, in Romania, entuziasmand prin prestatia sa auditoriul din Sala Palatului.

Turneul va include 50 de tari si a fost deschis de spectacolul-eveniment desfasurat miercuri seara, la Sala Palatului din Capitala, in fata unui public entuziast, care numara peste 3.000 de spectatori de toate varstele, relateaza NewsIn.

Evenimentul marcheaza lansarea ultimului sau album “Intoarcerea acasa” (2007), de patru ori premiat cu Discul de platina, lansat in SUA, Marea Britanie si Japonia.

In ciuda unei intarzieri de 25 de minute, artistul a fost asteptat cu rabdare, prestatia sa energica si plina de surprize incalzind publicul inca de la prima melodie, o arie celebra din opera "Lucia Di Lammermoor", mixata. Vitas a cantat la concert alaturi de cei patru membrii ai trupei Diva, care-l acompaniaza in toate spectacolele sale.

Contratenorul in varsta de 28 ani, nascut in Letonia, pe numele sau adevarat Vitalis Vladasovici Graciov, este inzestrat cu niste calitati vocale exceptionale - o voce intinsa pe cinci octave, despre care se crede ca ar avea calitati terapeutice - si are o prezenta scenica remarcabila. In spectacolul de la Bucuresti a interpretat 27 de piese, majoritatea de pe albumele sale, printre care celebra cantoneta “O, sole mio”, dar si "Opera 2", creatie proprie, care a incheiat reprezentatia.

Un punct forte a reprezentat-o participarea la concert a maestrului Gheorghe Zamfir, anuntata inca de la conferinta de presa care a avut loc pe 6 februarie, la hotelul Marriott din Bucuresti. Acesta s-a aratat incantat de aceasta colaborare, marturisind ca este un admirator al muzicii rusesti clasice in general, printre compozitorii sai preferati amintindu-l pe Piotr Ilici Ceaikovski.

“Visul meu a fost sa inregistrez un album alaturi de Corul Armatei Rosii si lucrez la un proiect gigantic, de orchestrare a catorva dintre melodiile pe care le interpretez cu placere, printre care “Ciocarlia’, “Dorul Pamantului”, “Doina de jale”. Fenomenul Vitas nu este o noutate pentru mine. Dupa mine, Vitas e un Farinelli al zilelor noastre. Tanarul artist rus are un repertoriu excitant, incisiv, bine pus la punct. Cred ca un fenomen vital ca acesta este binevenit pe scena romaneasca si sper ca aceasta colaborare sa continue si in viitor.” Producatorul artistului Vitas, Serghei Pudovkin a declarat, cu aceeasi ocazie, ca spera ca piesa “Ciocarlia” sa fie inclusa pe un urmatorul album al artistului Vitas.

In cadrul concertului de miercuri seara, Gheorghe Zamfir a interpretat mai multe piese, printre care binecunoscuta arie “Ave Maria”, la nai, dar si melodia “Lie Ciocarlie”, aceasta din urma alaturi de artistul Vitas si trupa Diva.

La finalul concertului, cele cca. 1.000 de albume Vitas inregistrate pe suport CD si DVD, cu preturi variind intre 30 si 60 de lei, puse in vanzare numai cu ocazia concertului, in holul Salii Palatului, s-au topit in cele 30 de minute in care fanii artistului au sperat sa mai smulga cateva autografe de la acesta.

Printre spectatorii care au participat la reprezentatie s-au numarat artista Anastasia Lazariuc si actorul Iurie Darie,sositi alaturi de familie la evenimentul de la Sala Palatului. Biletele la spectacol au avut preturi cuprinse intre 120 si 450 lei.

Cunoscut pentru prestatia sa de la ceremonia oficiala de deschidere a Jocurilor Olimpice 2008, din China, artistul Vitas intentioneaza sa obtina contracte serioase si in lumea filmului. Proiectele de viitor in acest domeniu includ, dupa cum a declarat producatorul sau, Serghei Pudovkin, un film care va fi produs de Paramount Pictures, unde va interpreta rolul unui print indian, un personaj istoric, dotat cu niste calitati vocale exceptionale. Din distributia viitorului proiect va face parte si celebrul actor american Tom Cruise.

Vitas si-a facut debutul in 2002, la Palatul de stat din Kremlin, iar un an mai tarziu si-a lansat primul album, “Cantecele mamei mele”, urmat, printre altele, de “Un sarut lung cat eternitatea” (2004) si “Intoarcerea acasaa” (2007).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.