Sotia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anuntat ca se desparte de producator, pentru ”actele sale de neiertat”, dupa ce acesta a fost acuzat de mai multe femei de viol si de hartuire sexuala, informeaza The Guardian.

Georgina Chapman a transmis, de asemenea, ca ”i se frange inima” pentru ”toate femeile care au suferit enorm” din cauza comportamentului producatorului.

Chapman s-a casatorit cu producatorul hollywoodian in anul 2007 si are doi copii cu acesta.

”Am decis sa imi parasesc sotul. Sa am grija de copiii mei este prima mea prioritate si cer presei sa ne respecte intimitatea in aceasta perioada”, a transmis ea, pentru revista People.

Georgina Chapman si Keren Craig au infiintat in 2004 brandul de lux Marchesa, cunoscut pentru rochii spectaculoase si feminine create pentru pentru aparitii pe covorul rosu. In acelasi an, Chapman l-a intalnit pe Weinstein la o petrecere in New York.

Harvey Weinstein este acuzat de actrita italiana Asia Argento si de alte doua femei de viol, iar celor care sustin ca au fost hartuite sexual de el se alatura Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie. Sotii Obama si-au exprimat dezgustul fata de acest scandal, iar Hillary Clinton este „socata de dezvaluiri”, scrie News.ro.

Acuzatiile aduse de femei au fost respinse de cineastul in varsta de 65 de ani printr-o declaratie transmisa prin purtatoarea lui de cuvant, Sallie Hofmeister.

Citeste si: Acuzatii la adresa producatorului Harvey Weinstein. Meryl Streep il critica pentru comportamentul sau "dezonorant"

Oaspete obisnuit al Casei Albe in timpul mandatelor lui Bill Clinton si Barack Obama, Harvey Weinstein a donat si a strans fonduri pentru democrati. Incepand cu anul 1990, el a reusit sa stranga aproximativ 1,5 milioane de dolari pentru sustinerea candidatilor si a partidului si a donat peste 100.000 de dolari Fundatiei Clinton pana in iunie 2017, scrie News.ro.

Cel putin 12 oameni politici care au beneficiat de fonduri din partea lui Weinstein au donat banii unor organizatii nonguvernamentale, dupa articolul aparut saptamana trecuta in New York Times.

Vedetele condamna comportamentul cineastului

Leonardo DiCaprio, care a lucrat cu Weinstein la „Gangs of New York”, „The Aviator” si „Django Unchained”, a scris marti pe contul sau de Twitter: „Nu exista scuza pentru hartuire si agresiune sexuala - indiferent cine esti, indiferent ce profesie ai. Aplaud puterea si curajul femeilor care au iesit si si-au facut auzite vocile”.
Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Actorul se alatura, astfel, unei lungi liste de vedete care au condamnat comportamentul cineastului.

Ben Affleck, care a jucat in cateva dintre filmele realizate sub marca Miramax, companie infiintata de fratii Weinstein, intre care „Shakespeare in Love” (care a adus producatorilor un premiu Oscar) si „Good Will Hunting”, a transmis intr-un comunicat: „Sunt trist si furios ca un barbat cu care am lucrat s-a folosit de puterea sa pentru a intimida, manipula si hartui sexual atat de multe femei de-a lungul a decenii”.

British Film Academy of Film and Television Arts a decis excluderea

British Film Academy of Film and Television Arts (BAFTA) a anuntat miercuri: „Avand in vedere acuzatiile grave, BAFTA l-a informat pe Harvey Weinstein ca a fost suspendat din calitatea de membru, decizia avand efect imediat”.
Citeste si:
Primarul din Lugoj ar putea fi exclus din PNL
Primarul din Lugoj ar putea...

Reprezentantii BAFTA considera comportamentul lui Weinstein „inacceptabil si incompatibil cu valorile” academiei.

„Speram ca acest anunt sa transmita un mesaj clar potrivit caruia acest tip de comportament nu are ce cauta in industria noastra”, se mai arata in anunt.

Avocata Patty Glaser a fost recent angajata pentru a se ocupa de cazul concedierii. „Vom face tot ce este posibil pentru a proteja cum se cuvine drepturile lui in privinta companiei”, a spus ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.