Primarul liberal al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL, după ce a desființat patru instituții municipale de cultură, a informat, marți, PNL Timiș. Sancţiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş.

Primarul din Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL, după ce a desființat patru instituții de cultură

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea edilului din municipiul Lugoj, Claudiu Buciu, după ce, luni, primarul liberal a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte „Remus Taşcău", Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului „Bela Lugosi".

„Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz şi o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura şi dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, cel puţin suspendarea pe şase luni" a declarat preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, potrivit Agerpres.

Sancțiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei judeţene PNL Timiş. Claudiu Buciu riscă excluderea din partid. De asemenea, va fi analizată activitatea consilierilor locali ai PNL Lugoj şi rezultatele organizaţiei municipale a PNL Lugoj.

Potrivit proiectelor de hotărâre, cele patru instituții de cultură se vor desființa, personalul tehnic va fi preluat din data de 1 iulie, în termen de 60 de zile, de aparatul de specialitate al primarului, iar patrimoniul instituțiilor desființate va fi preluat de către Unitatea Administrativă a Municipiului Lugoj.

Zilele trecute, Claudiu Buciu declara presei locale că prin desființarea acestor instituții „doar scăpăm de oameni care au plătit lăutari din bani publici la chefurile PSD”, dat fiind că „cei care s-au ocupat de cor sau de teatru (...) nu au atras spre teatru copiii”.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Edilul și-a exprimat încă din noiembrie 2021 intenția de a desființa Casa de Cultură a Municipiului, activitățile desfășurate aici urmând a fi preluate de o direcție a Primăriei.

Președintele PSD Lugoj susține că acțiunea primarului este o manevră de interes personal

Președintele PSD Lugoj, Călin Dobra, a criticat în termeni duri acțiunea lui Claudiu Buciu și a spus că totul reprezintă doar o manevră în interes personal făcută de primarul Claudiu Buciu care reorganizează aceste instituții pentru a le oferi funcții unor apropiați față de care are obligații.

„Din pacate, astazi am asistat la un dezastru in ceea ce inseamna administratia locala din Lugoj si spun acest lucru referindu-ma la adoptarea proiectului de hotarare privind desfiintarea unor institutii de prestigiu din municipiu. Aici vreau să fac referire la Scoala de arta, Casa de cultura, Galerie de arta, Serviciul Sere, Serviciul de Administrare a Cinematografului Bela Lugosi, Serviciul de piete-oboare si Directia de politie locala.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Din pacate, chiar in referatul de necesitate realizat si semnat de primar se specifica foarte clar deschiderea fata de cetateni si o abordare rapida fata de cetatean, dar prin desfiintarea acesor directii si comasarea lor in birouri in cadrul primariei nu se arata decat o lipsa de interes si un total interes in ceea ce inseamna angajarea unor oameni, care au servit interesele actualului primar, ca sa ajunga pe functie.

Pot sa fac referire in mod special la institutiile de cultura care au adus un renume Lugojului prin actiunile desfasurate pe parcursul anilor si care acum sunt puse la zid pentru ca au incercat sa prezinte serios si corect ceea ce inseamna sustinerea actiunilor culturale in Lugoj.

In loc sa sustinem aceste institutii, sa le facem mai puternice, sa le oferim personalitate juridica si sa le oferim un ,buget considerabil si sa facem din Lugoj capitala culturala a Banatului, noi le transformam in birouri obscure in subordinea cabinetului primarului, birouri care nu vor fi de anvergura pentru ceea ce inseamna municipiul nostru”, a declarat președintele PSD Lugoj.

Citeste si:
PSD și PNL au decis bugetul României pe 2024. Educația va primi...
PSD și PNL au decis bugetul...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.