Prince a fost tratat pentru o supradoza de droguri cu sase zile inainte de deces, precizeaza mai mai multe surse pentru site-ul american TMZ. Autopsia se va face in cursul zilei de vineri, 22 aprilie, potrivit CNN.

Povestea cauzei mortii lui Prince incepe sa fie elucidata. Avionul privat a lui Prince a aterizat de urgenta in Moline, Illinois, vinerea trecuta, la cateva ore dupa ce a sustinut un concert in Atlanta. La acea vreme, apropiatii sai spuneau ca se “lupta” cu o gripa. Infomatia ridica semne de intrebare, deoarece avionul sau mai avea 48 de minute pana sa ajunga la destinatie, inainte sa aterizeze neprogramat.

Mai multe surse de la Spitalul din Moline au precizat pentru TMZ faptul ca Prince a fost dus in graba la spital, iar medicii i-au administrat o “doza-soc”, un tratament intensiv de salvare “tipic”, care contracareaza efectele morfinei sau ale heroinei.

Sursele citate continua relatarile, precizand ca medicii l-au sfatuit pe Prince sa ramana in spital cel putin 24 de ore. Apropiatii sai au cerut o rezerva privata, iar cand au aflat ca acest lucru nu este posibil, Prince si cei care il insoteau au decis sa ceara externarea. Cantaretul a fost tratat timp de 3 ore, dupa care cu avionul personal a ajuns la resedinta sa.

Atunci cand Prince a parasit spitalul medicii precizeaza ca “nu se simtea bine”.

Pe 16 aprilie, la o zi dupa ce a fost tratat de urgenta in spital, Prince a aparut la un concert privat, foarte aproape de locuinta sa din Minnesota, unde si-a convocat o parte din fani. Toate celelalte concerte programate au fost anulate din motive de sanatate.

Surse medicale contactate de MEDIAFAX precizeaza ca o gripa severa, care necesita tratament de urgenta de trei ore, nu da posibilitatea pacientului de a-si continua activitatea relativ normal. Din contra, necesita terapie intensiva de cateva zile. Astfel, se sustine faptul ca nu gripa a fost cauza decesului.

Este cunoscut faptul ca autoritatile din Minnesota incearca sa intre in posesia dosarului medical de la Spitalul din Moline, care sa ii ajute sa determine cauza mortii.

Citeste si:
Celebrități care au avut un sfârșit tragic! Au făcut supradoză
Celebrități care au avut un...

Au fost facute mai multe incercari de contacta reprezentantii lui Prince pentru comentarii, dar acestia prefera sa taca.

Deplasarile frecvente ale superstarului la farmacia cea mai apropiata de locuinta sa, din ultima saptamana, indica in mod clar probleme de sanatate. Prince ar fi mers la farmacia locala chiar cu cateva ore inainte de a muri. Era a patra oara cand mergea la farmacia de langa resedinta din Minnesota, in ultima saptamana, ceea ce sugereaza ca starea lui e sanatate era cu mult mai grava decat o simpla gripa.

TMZ este in posesia unei fotografii in care Prince este surprins langa masina sa, parasind farmacia Walgreens, in aproprierea resedintei sale din Minnesota, miercuri noaptea, in jurul orei 19:00, in seara zilei ce a precedat decesul. Sursele citate de TMZ precizeaza, de asemenea, ca Prince frecventa aceasta farmacie de ani, dar in acea seara, angajatii farmaciei au fost ingrijorati pentru ca vedeta arata mult mai fragil si nervos decat de obicei.

Citeste si:
Un album inedit al lui Prince va fi lansat pe 30 iulie
Un album inedit al lui Prince...

Pe 21 aprilie, legendarul Prince a murit la varsta de 57 de ani. Conform CNN, Prince a fost gasit inconstient in ascensorul studioului sau muzical din complexul rezidential Paisley Park.

Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scena Prince, nascut pe 7 iunie 1958, a fost un cantaret, compozitor, actor si multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de intreaga lume pentru inovatiile aduse in industria muzicii, dar si pentru munca sa eclectica, prezenta scenica excentrica si stilul vocal unic. A fost vazut ca un pioner al "sunetului Minneapolis". Muzica sa imbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz si pop.

Artistul s-a nascut in Minneapolis, Minnesota, si a dezvoltat un interes pentru muzica de la o varsta frageda, compunand prima sa melodie la 7 ani. Dupa ce a inregistrat piese cu formatia verisorului sau, 94 East/ 94 Est, Prince, in varsta de 19 ani a inregistrat cateva demo-uri fara succes, inainte de a-si lansa albumul de debut For You/ Pentru Tine, in 1978, sub coordonarea managerului sau Owen Husney.

Citeste si:
Constanta: Suspiciune de gripa aviara in doua gospodarii taranesti
Constanta: Suspiciune de...

Albumul din 1979, care ii poarta numele, a fost premiat cu Discul de Platina datorita succesului inregistrat de piesele "Why You Wanna Treat Me So Bad?/ De ce vrei sa ma tratezi asa rau?" and "I Wanna Be Your Lover/ Vreau sa fiu iubitul tau". Urmatoarele trei melodii lansate – Dirty Mind (1980), Controversy (1981), si 1999 (1982) – au continuat sa ii aduca succes si faima, dezvaluind amprenta unica a lui Prince asupra muzicii, si anume versurile de o proeminenta sexualitate, dar si comasarea elementelor funk, dance si rock intr-o singura piesa.

In 1984, si-a denumit vocalistii, care il ajutau in sustinerea concertelor, The Revolution/ Revolutia si a lansat cantecul care l-a consacrat: "Purple Rain", ce a devenit ulterior coloana sonora a filmului sau de debut cu acelasi nume.

Albumul "Purple Rain" si filmul cu acelasi titlu, lansate in 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a mentinut 24 de saptamani in fruntea topurilor americane si contine, in afara piesei care ii da titlul, alte doua mari hituri - "Let's Go Crazy" si "When Doves Cry".

Citeste si:
Adevărata cauză a morții lui Nosfe. Lu-K Beats a dezvăluit ce a...
Adevărata cauză a morții lui...

Un compozitor prolific, in anii 80, Prince a compus si produs melodii, deseori fara a-si semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime.

Dupa ce a lansat albumele Around the World in a Day (1985) si Parade (1986), a urmat albumul solo aclamat de criticii muzicali, Sign "O" the Times (1987). A lansat apoi inca trei albume solo, inainte sa debuteze in formatia New Power Generation, in 1991. Si-a schimbat numele de scena in 1993 cu un simbol greu de pronuntat, ermetic, supranumit "Simbolul Iubirii".

In anii 2000, si-a luat din nou numele legendar de Prince Ultimul sau album, HITnRUN Phase One, a fost lansat in 2015.

Prince a vandut mai mult de 100 de milioane de albume in toata lumea. Este unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai tuturor timpurilor. A castigat 7 premii Grammy, un trofeu la Globurile de Aur si un Oscar. A fost recompensat cu o stea pe Rock and Roll Hall of Fame in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.