Albumul intitulat „Welcome 2 America” va fi lansat la data de 30 iulie, a anunţat joi casa de discuri Sony Legacy Recordings.

Piesa de titlu a albumului este difuzată pe platformele de streaming începând de joi după-amiază. Pe această piesă, Prince poate fi auzit declamând, recitând şi cântând, că America este „un tărâm al libertăţii (dar şi) un cămin pentru sclavi''.

Albumul, care datează din 2010, este preluat din „The Vault'', legendarul seif al celui supranumit „Puştiul din Minneapolis'', de pe moşia sa, Paisley Park, unde se afla casa şi studioul de înregistrări care aparţineau artistului. O peşteră a fanteziilor, în care se află un număr nedeterminat de pepite (demo-uri, albume terminate sau neterminate, înregistrări live, colaborări şi altele).

Prince, care a murit la data de 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani, a menţinut vie legenda privind comorile sale ascunse, prin declaraţiile oferite presei. „N-am dat întotdeauna cel mai bun cântec caselor de discuri'', a spus Prince în 2014 pentru revista Rolling Stone. „Sunt cântece în 'Seif' pe care nu le-a auzit nimeni niciodată... tone de material înregistrat în diferite perioade'', a precizat el la acea vreme.

Retail jobs

În ultimii doi ani, albumele de referinţă precum „1999'' şi „Sign o' the Times" au fost reeditate (la Warner) în versiuni îmbogăţite cu numeroase copii inedite (aproximativ şaizeci în cazul„Sign o' the Times").

În ceea ce priveşte această noutate, canalul american CBS, care a ascultat în exclusivitate cele 12 piese incluse pe „Welcome 2 America'', va dedica emisiunea „60 minutes'' de duminică acestui album, notează AFP.

Pentru a face puţină lumină asupra tematicii albumului şi a stârni curiozitatea fanilor, Legacy Recordings a lansat o declaraţie profetică a lui Prince datând din 2010, din timpul înregistrării "Welcome 2 America": ''Lumea este plină de dezinformare (în declaraţia originală, „misin4mation'', n.a.). Viziunea lui George Orwell despre viitor este aici. Trebuie să rămânem statornici în credinţă în faţa vremurilor dificile ce vor veni".

Citeste si:
Cântărețe cărora le este rușine cu piesele pe care le-au lansat
Cântărețe cărora le este...

Versiunea „deluxe'' va include albumul şi un concert inedit al lui Prince, acompaniat de celebrul său grup New Power Generation, susţinut la Forum din Los Angeles la data de 28 aprilie 2011.

La scurt timp după finalizarea acestui album misterios, Prince a anunţat un turneu, intitulat „Welcome 2'', pe care l-a susţinut în perioada 2010-2012, scrie Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2021 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.