In decembrie 2006, actrita a trimis o scrisoare lui Nicolas Sarkozy, la acel moment ministru de interne, in care reclama ca animalele ucise de musulmani, cand au sarbatorit o zi de sacrificiu, nu au fost anesteziate inainte de a li se lua viata, arata NewsIn.

"M-am saturat sa fim dusi de nas de toti acesti oameni care ne distrug, ne distrug tara impunandu-si faptele", a scris Brigitte Bardot intr-un text publicat in Info-Journal si distribuit simpatizantilor fundatiei Brigitte Bardot.

Actrita, care in prezent are 73 de ani, a fost data in judecata de mai multe asociatii antirasiste, sub acuzatia ca a "provocat discriminare si ura rasiala".

Brigitte Bardot, care a lipsit de la audienta pe motivul ca "a avut dificultati de deplasare", a trimis o scrisoare tribunalului in care s-a declarat "dezgustata de hartuirea" la care a fost supusa din partea acestor asociatii, si "obosita si plictisita".

"Si eu, si eu sunt obosita si plictisita", a replicat procurorul, Anne de Fontette, aducand in atentia celor prezenti celelalte patru condamnari ale actritei pentru cuvinte asemanatoare, din ultimii 11 ani.