Idoli, eroi, artisti, dive si cameleoni... ei sunt cei care ne-au parasit in 2012.

In ianuarie, actorul Emil Hossu (70 de ani) a incetat din viata in urma unui stop cardio-respirator.

Lumea intreaga a jelit in primavara trecerea in nefiinta a unei cantarete cu o voce de inger, Whitney Houston. Aceasta s-a stins din viata in februarie. Cantareata si actrita americana Whitney Houston, detinatoare a sase premii Grammy, a murit la varsta de 48 de ani, in urma unui atac cardiac.

In martie, Ralph McQuarrie, desginerul responsabil pentru Darth Vader si alte imagini emblematice din seria Razboiul Stelelor, a murit la varsta de 82 de ani.

La sfarsitul lunii, actorul Ion Lucian a murit la varsta de 88 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat pe 11 martie, cu suspiciune de bronhopneumonie si anemie.

"S-a luptat pana in ultima clipa cu boala, avand-o alaturi pe sotia sa, actrita Paula Sorescu Lucian. Era asteptat cu nerabdare de trupa Teatrului Excelsior, sa revina in locul pe care domnia sa l-a sfintit", a specificat la acea data in comunicatul Teatrului Excelsior.

Hollywood a intrat din nou in doliu in luna septembrie, cand s-a anuntat ca actorul Michael Clarke Duncan, cunoscut pentru rolurile interpretate in filme de succes precum "The Green Mile", "Armagheddon" si "Daredevil", a decedat ca urmare a unui atac de cord suferit in iulie, dar care nu i-a mai permis sa se vindece. Actorul avea 54 de ani in momentul mortii sale.

Actorul Larry Hagman, cunoscut pentru rolul J.R. din serialul Dallas, a incetat din viata la sfarsitul lunii noiembrie, la varsta de 81 de ani, in urma complicatiilor produse de cancerul la ficat de care suferea de peste 20 de ani, anunta "Dallas Morning News".

Doi mari artisti ai teatrului si ai filmului romanesc ne-au parasit la scurt timp unul dupa altul. Trecerea lor in nefiinta este cu atat mai trista cu cat amandoi au suferit in ultimul an din cauza sanatatii. Vorbim despre Iurie Darie si Serban Ionescu. Ambii ne-au parasit in luna noiembrie dar inca ne putem aminti de ei daca facem o vizita pe Aleea Celebritatilor, unde ambii actori au primit cate o stea.

Citeste si:
Un bărbat de 41 de ani a murit după ce a făcut un accident cu ATV-ul
Un bărbat de 41 de ani a...

Alte nume mari care ne-au parasit in 2012

  • Regizorul Bitu Falticineanu, a decedat pe 5 ianuarie la varsta de 86 de ani, dupa o lunga suferinta.
  • Regizorul a murit duminica pe 21 ianuarie la varsta de 71 de ani dupa o grea suferinta. De-a lungul activitatii sale artistice, Tudor Marascu a creat aproximativ 60 de spectacole de teatru.
  • Actorul Dan Damian s-a stins din viata in martie.
  • Saxofonistul Dan Nedelcu a murit la varsta de 33 de ani, rapus de cancer.
  • Nora Ephron, scenarista celebra pentru comediile "Sleepless in Seatle" si "When Harry met Sally", a murit pe 26 iunie.
  • Regizorul Harry Eliad, directorul Teatrului Evreiesc de Stat din Capitala, a decedat in noaptea de 5 spre 6 august, la varsta de 84 de ani.
  • Ernest Borgnine, castigator al premiului Oscar, a murit intr-un spital din Los Angeles la varsta de 95 de ani.
Citeste si:
Două persoane din România au decedat din cauza gripei
Două persoane din România au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.