Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a anunțat că două persoane au murit din cauza gripei.

Au murit infectați de gripă

După o lungă perioadă în care pandemia de coronavirus a dat bătăi de cap întregii planete și a curmat viața unui număr mare de persoane, gripa este un alt virus prezent mereu, în special în perioada schimbării vremii.

Două persoane din România au murit din cauza gripei. Prima victimă este un bărbat de 58 de ani din judeţul Timiş. Acesta avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat contra gripei. Bărbatul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, acesta fiindu-i fatal.

O a doua persoană care s-a stins din viață din cauza gripei este o femeie de 78 de ani din judeţul Olt care nu avea condiţii medicale preexistente cunoscute şi era nevaccinată anti-gripal. Victima era confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3.

Bărbatul ar fi decedat pe 14 aprilie, iar femeia a murit pe 17 aprilie, potrivit sursei citate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.