Festivalul Animest, cel mai mare festival de film din Capitala, se intoarce cu editia numarul sapte intre 5 si 14 octombrie.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est 2012, care se va desfasura intre 5 si 14 octombrie, in Bucuresti, reuneste 312 scurtmetraje, 23 de lungmetraje, evenimente speciale, competitii noi si vechi. Evenimentul va desfasura la Cinema Patria, Cinema Studio si Club Control din Capitala.

Nu exista inca informatii despre bilete, conform site-ului oficial.

In competitia de lungmetraj se regasesc 5 titluri:

  • "Alois Nebel" (regia Tomáš Lunák), propunerea Cehiei pentru Oscar,
  • "Fat, Bald, Short Man" (regia Carlos Osuna), o comedie amaruie despre complexele unui barbat de varsta mijlocie,
  • "Children Who Chase Lost Voices from Deep Below", o animatie japoneza semnata de Makoto Shinkai, regizor deja numit de critici "noul Miyazaki",
  • "Selkirk, the True Robinson Crusoe" (regia Walter Tournier) si
  • "Daddy, I'm a Zombie", o animatie de Joan Espinach si Ricardo Ramón nominalizata la premiile Goya 2012.

Filmul de lungmetaj "ParaNorman" va marca deschiderea oficiala a festivalului, fiind proiectat in premiera absoluta in Romania, pe 5 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema Patria.

Pentru inchiderea festivalului, organizatorii au pregatit un eveniment audio-vizual inedit, un spectacol al olandezei Sonja van Hamel in care animatia si muzica live vor oferi spectatorilor momente de neuitat dupa gala de decernare a premiilor Anim'est, programata sambata, 13 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema Patria.

Germania va fi in acest an in prim plan la Anim'est, in calitate de tara invitata.

Evenimentele speciale vor fi nelipsite la cea de-a saptea editie a festivalului Anim'est. Senzatiile tari de la Creepy Animation Night ajung deja la a patra editie, dar 2012 aduce in premiera inca un eveniment special: "The Night of the Animated Bad Taste". Pe 6 octombrie, de la ora 23.00, o noapte delicioasa de kitsch si erotic ii asteapta la cinema Patria pe cei mai dezinhibati fani ai animatiei.

Prezentarile speciale vor ocupa un loc aparte la Anim'est. Astfel, pentru prima oara in Romania, un reprezentant al cunoscutului studio de animatie Pixar va oferi spectatorilor o lectie autentica de regie si productie a unui film de animatie.
Daniel McCoy, regizor tehnic pentru o serie de animatii cunoscute precum "Up", "Ratatouille" si "Finding Nemo", va veni la Cinema Patria, pe 11 octombrie, de la ora 19.00.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Totodata, renumitul studio american specializat in animatie stop-motion Laika va avea parte de o prezentare speciala in cadrul sectiunii Studio Invitat.

Pe de alta parte, spectatorii cu varste intre 4 - 14 ani vor fi rasfatatii acestei editii: in cele doua weekend-uri, 6 - 7 si 13 - 14 octombrie, Minimest, sectiunea de proiectii si activitati dedicate copiilor, a pregatit un program din care nu lipsesc filmele de animatie de mare succes ("Madagascar 3" si "Puss in Boots").


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.