Expertiza tehnica auto in cazul accidentului provocat de realizatorul TV Serban Huidu ar putea dura pana la trei luni, dat fiind faptul ca accidentul de la Timisul de Sus, in care au murit trei persoane, este un caz deosebit de complex.

Potrivit avocatului lui Huidu, Ion Manjina, o expertiza tehnica auto poate dura intre o luna si trei luni, in functie de complexitatea cazului.

"In acest caz este posibil ca experiza sa dureze cateva luni, fiind un caz foarte complex"
, a spus avocatul.

Manjina a declarat corespondentului MEDIAFAX ca a vorbit cu Huidu, iar acesta este in continuare foarte afectat de cele intamplate.

"Este foarte afectat si este o perioada foarte grea pentru el. E o chestiune de timp si nu se stie cand isi va reveni si daca isi va reveni vreodata", a spus Manjina.


Odata stabilite obiectivele, acestea trebuie comunicate oficial tuturor partilor implicate in accident si abia apoi se va trece la efectuarea propriu-zisa a expertizei tehnice.

"Pentru a se efectua expertiza, mai intai trebuie aduse la cunostinta partilor obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice si apoi va incepe acest demers. Obiectivele sunt aflarea dinamicii accidentului, respectiv stabilirea vitezei de rulare a celor doua autoturisme, factorii care au dus la producerea accidentului", a spus Carmina Reit, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.

Din probatoriul administrat pina la acest moment al urmaririi penale reiese ca in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud) realizatorul TV a patruns cu masina pe contrasens si a lovit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane.


In cursul acestei saptamani, nu au mai fost facute audieri in acest caz si nu au fost inca stabilite noi audieri, potrivit procurorului Carmina Reit.

Huidu trebuie sa mai ofere anchetatorilor mai multe documente medicale care sa ateste faptul ca era apt pentru a conduce autovehicule, iar in prezent asteapta documente medicale de la clinica din Viena unde a fost spitalizat in urma accidentului de schi.

Magda Draghici, Ioan Garbis si Stefan Lungu Balogh au murit, duminica, dupa ce autoturismul Dacia in care se aflau a fost izbit de masina de teren la volanul careia se afla Serban Huidu.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.