Serban Huidu a intrat cu masina pe contrasens din cauza neadaptarii vitezei la carosabilul umed, potrivit cercetarilor facute pana acum in acest caz, a anuntat Parchetul ICCJ.

“In continuarea cercetarilor efectuate in cauza privind accidentul de circulatie petrecut pe raza localitatii Timisul de Sus, judetul Brasov, procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au procedat, in cursul zilei de azi, 21.10.2011 la audierea lui Serban Sebastia Huidu, cu privire la faptele pentru care s-a dispus inceperea urmarii penale”, se arata intr-un comunicat al Parchetului.

In timp ce se deplasa pe DN 1, in dreptul km. 149 din directia Predeal spre Brasov, aflat la volanul unui autoturism, Huidu, in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud), a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. In urma impactului a rezultat decesul pasagerilor din Logan, explica procurorii.

  • Moarte violenta

In dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor 3 victime, stabilindu-se ca moartea a fost violenta, fiind cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal, din cauza rupturilor de organe interne.

  • Copiii lui Huidu au suferit leziuni destul de grave

La dosar au fost depuse si rapoartele de expertiza medico-legala intocmite pentru celelalte persoane implicate in accident. Copiii lui Huidu au suferit leziuni ce necesita pentru vindecare sub 10 zile de ingrijiri medicale (fapt ce nu atrage raspunderea penala), iar celelalte doua pasagere ale autoturismului au avut leziuni ce necesita pentru vindecare sub 60 de zile de ingrijiri medicale.


In perioada urmatoare, urmeaza a fi stabilite obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice auto. Avand in vedere ca aceasta presupune citarea tuturor partilor (inclusiv a apartinatorilor victimelor), in cursul saptamanii viitoare va fi posibila stabilirea obiectivelor in vederea efectuarii expertizei. Invinuitul a precizat ca va depune la dosarul cauzei actele medicale, dupa ce in prealabil vor fi traduse, avand in vedere ca acestea provin de la unitati medicale din strainatate, mai arata comunicatul.
Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Citeste si: Totul despre accidentul provocat de Serban Huidu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.