Albumul `Back to Black`, lansat de Amy Winehouse in 2006, a devenit, la o luna de la moartea cantaretei, discul cel mai bine vandut din secolul al XXI-lea in Marea Britanie.

Vanzarile pentru albumul "Back to Black", pe care se afla o serie de piese devenite celebre, precum "Rehab" si "Valerie", au cunoscut o crestere spectaculoasa in ultima luna, dupa ce Amy Winehouse, supranumita "diva trash a muzicii soul", a fost gasita moarta, pe 23 iulie, la varsta de 27 de ani, in apartamentul ei din Londra.

Acest album, recompensat cu cinci premii Grammy, s-a vandut pana miercuri in 3.259.100 de copii. Precedentul record ii apartinea lui James Blunt, al carui disc "Back to Bedlam", lansat in 2005, se vanduse in 3.245.118 de exemplare.

Rezultatele testelor toxicologice, facute publice marti, nu au relevat prezenta in organismul artistei a unor substante ilegale. Potrivit bbc.co.uk, membrii familiei Winehouse au multumit politiei britanice pentru sprijinul acordat si au declarat ca asteapta concluziile anchetei oficiale, ce vor fi anuntate pe 26 octombrie.

Mitch, tatal artistei, a declarat in timpul ceremoniei funerare ca fiica lui renuntase la droguri in urma cu cativa ani si era pe cale sa renunte si la alcool. Totodata, potrivit membrilor familiei Winehouse, tocmai faptul ca artista renuntase brusc la alcool a fost elementul care i-a cauzat decesul, deoarece organismul ei a intrat intr-un fel de criza, cauzata de nevoia de alcool.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.